Çöken Köprüde Kaybolan 10 Kişi Helikopterlerle Aranacak

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde çöken köprü sonrasında bir minibüsün kaybolduğu kesinleşti.

Irmağa uçan minibüsün içinde oldukları tespit edilen 10 kişi için sabah saatlerinde helikopter ile arama çalışmalarına başlanacak. Bugün saat 15.30 sularında suyun yükselmesi ile birlikte çöken köprüden ıramağa uçtuğu iddia edilen minibüsün arama çalışmalarına ara verildi.

İl afet ve acil durum Müdürlüğü ile Deniz Polisi balık adamlarının ırmakta yaptığı incleme Sonrasında dalışın mümkün olmadığını tespit etmeleri üzerine Başbakanlık Afet Merkezinden 2 adet helikopter talep edildi. Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatı ile gazetecilere açıklamada bulunan Zonguldak İl afet ve Acil durum müdürü Ahmet Güngör, arama kurtarma çalışmalarının sabahın erken saatlerinde geniş çaplı olarak başlayacağını söyledi.

Son 60 YILIN EN YOĞUN KIŞI YAŞANDI

Güngör açıklamasında “İl afet Merkezi başvurduk. 2 helikopter talep ettik. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarama yapacak. Su seviyesi çok yüksek olduğu için İl afet ve Polis balık adamları suya giremediler. Tehlikeli olduğu söylendi. Karabük’te ki Hidro elektrik santralinin baraj kapakları kapatılacak. Bizim aldığımız Son bilgilere göre köy minibüsünde bulunan 10 kişinim kayıp olduğu kesinleşti. Minibüsün yeri belli değil. Tespit edemedik. Helikopterle sabahın erken saatlerinden itibaren geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatılacak. Alınan bilgilere göre 1950 yapımı olan köprünün suyu debisinin çok yüksek olmasından dolayı köprünün ayaklarını oymasından dolayı meydana geldiği, iki ayağın çökmesiyle 48 metrelik bölümü çöktü. Genel uzunluğu 255 metre olan köprünün ayaklarının çökmesinin en büyük nedeni ise Son 60 yılın en yoğun kışı yaşandı. Kar sularının erimesinden dolayı debinin yükselmesi bu olaylara sebebiyet veriyor” dedi.