Bozdağ: CHP, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerinden Rahatsız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi.

Bozdağ: CHP, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı Derslerinden Rahatsız
Valilik ziyaretinde Adıyaman’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bozdağ, Uludere raporu, Kur’an-ı Kerim seçmeli dersi ve Adıyaman’daki işaretlemelere ilişkin açıklamada bulundu.Bozdağ, “Uludere’de meydana gelen olayın aydınlatılması ve bu olayla ilgili insanların kafasında en ufak şüphe kalmayacak şekilde gerçeğin ortaya çıkarılması herkesin arzusudur. Şu anda soruşturmalar devam ediyor bunlar bittikten sonra sağlıklı bir şekilde değerlendirmek daha faydalı olur. Bu meseleyi çarpıtmak isteyen, bu mesele üzerinden siyaset üretmek isteyen, bu mesele üzerinden bir takım kendilerine hedefler koymuş olan kesimlerin söylediklerinden öte bizi gerçekler ilgilendiriyor.” dedi.

Kur’an-ı Kerim'in ortaöğretim ve lisede seçmeli ders olarak konulmuş olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Bekir Bozdağ, “Başlayacak olan bu gelişme milletimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Herkes bu düzenlemeyi yapanlara teşekkür ediyor ve dua ediyor. CHP’nin bu konudaki tutumunun gayri samimi olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu düzenlemeyi Fatih Projesi'yle irtibatlandırmaya başladılar. Oysa bu teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geldiğinde Fatih Projesi'yle ilgili düzenleme vardı. Milli Eğitim Komisyonu'nda da görüşüldüğünde bu proje vardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda da görüşülürken de vardı. Ama Kur’an-ı Kerim’in ve peygamberimizin hayatının seçmeli ders olarak okutulmasına ilişkin 9. madde geldiği zaman bir önergeyle ilave edildi. CHP, AK Parti hükümetine dönük Fatih Projesi'ni gizlemek için yaptılar eleştirisini yapıyorlar. Şayet samimilerse bunu daha önce söylemeleri lazımdı. AK Parti'nin böyle bir düşüncesi olsaydı daha teklifin başında bunu teklif verirken bunu içerisinde kordu ve işin başında bu konu diğer konuları gölgelerdi. Biz bunu çok açık şekilde ortaya koyduk ama maalesef CHP Kur’an-ı Kerim dersinin peygamber efendimizin hayatının seçmeli de olsa okullarda okutulacak olmasından fevkalade rahatsızdır. Bu derslere karşı olduklarını gizlemek için, buna 'hayır' demeyi gizlemek için ve esas kendi art niyetlerini Fatih Projesi'nin arkasına gizlemiştir. O yüzden onu birbirinden ayırmak lazım. Şayet CHP’nin tek derdi Fatih Projesi ise bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söylüyorlar. Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin hayatının seçmeli dersler arasında öğretilmesinden rahatsız değillerse bu iki dersin düzenlemesiyle ilgili bölümü Anayasa Mahkemesi'ne götürmez. Kaldı ki Fatih Projesi kanunlara uygun ve Kamu İhale Kanunları mevzuatına uygun şekilde yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Adıyaman’ın Karapınar Mahallesi'nde meydana gelen işaretleme konusuna da değinen Bozdağ, şöyle devam etti: “Alevi vatandaşlarımız bizim canımız, bizim kardeşimizdir. Bu ülkede Alevi olsun Sünni olsun kim olursa olsun hiçbir vatandaşımız arasında bir ayrımcılık yoktur. Güzel bir hukuk var, güzel bir kardeşlik var. Adıyaman’da da böyle güzel bir kardeşlik var. Türkiye’nin diğer yerlerinde de böyle güzel kardeşlik ve hukuk var ama bu kardeşlikten ve hukuktan rahatsız olan kesimler de belli ki var. Bu kardeşliğe ve sevgiye dayalı bu hukuku bozmak, araya fitne sokmak isteyen insanlar olabilir. Ancak bugüne kadar olduğu gibi ne Sünni kardeşlerimiz ne de Alevi kardeşlerimiz bu kardeşliğe fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerdir. Bu kardeşlik hukuku güçlenerek devam edecektir.” Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı Adıyaman’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Vali Vekili Yakup Güney, Adıyaman ile ilgili sorunları bakana ileteceklerini söyledi.

Vali Güney, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Nemrut heykeli ve Adıyaman yöresine has el dokuması kilim hediye etti.