Bitlisli İşadamları ve Esnaf Teşvik Sistemini Memnuniyetle Karşıladı

Bitlisli işadamları yeni teşvik paketinin sonuçlarının şehir ve bölge için büyük bir açılım olacağını düşünüyor.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği(BİSİAD) Başkanı Ayetullah Şimşek, hükümete teşekkür etti. Şimşek, "İlimiz yatırımcılar için çok büyük bir olanak sağlayacak. Gelecek yatırımcıdan ziyade Bitlis'te ticaretle uğraşan insanların yatırımcı olmalarını istiyoruz." dedi.

BİSİAD Başkanı Şimşek, teşvik paketinin Bitlis için tarihi bir fırsat olduğunu anlattı. Bunu değerlendirmek için çaba sarfedeceklerini söyledi.

Şimşek, "Malum kış çok zor geçti bu sene. İlimiz artık karı geri de bıraktı,bahar ile birlikte güzel şeylerle Bitlisimizin anılmasını istiyoruz. Terörsüz bir hayat, güvenli bir hayat, insanların iç içe birlikte yaşayacağı bir hayat istiyoruz." diye konuştu.

Bitlisli İşadamı mermer üreticisi Hakim Kaya da yeni teşvik paketi ile bölgenin ve Bitlis'in yatırım için çok cazip bir hale geldiğini söyledi.

Kay, şöyle devam etti: "İlimizde çok büyük gelişmeler olacak. Daha önceki pakette ilimiz Osmaniye, Düzce ile aynı kefeye konmuştu. Bundan dolayı ilimize yatırım yapılmıyordu. İlimizde inşallah bu siyasi konular ve terör olayları bir çözüme kavuşur ve bizim insanlarımız birbirine saygı ve sevgiyle yaşamaya devam eder." Bitlisli esnaf Sabri Değerli ise "6. Bölgeye alınmamız daha iyi oldu. Şimdiye kadar hep batıdaki iller faydalanıyordu teşvikten. Ben bir işletmeci olarak kendimi bu sınırlar içerisinde açamıyordum ama teşvik paketini duyunca içime bir haz geliyor. Daha da yeni girişimler yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı .