Başkan Arslan'ın Görevinden Uzaklaştırıldığı Bildirildi

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Belediye Başkanı Fikret Arslan'ın görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce yapılan bir çöplük ihalesinde ''ihaleye fesat karıştırdığı'' iddiasıyla hakkında dava açıldığını hatırlattı.

Söz konusu davada mahkumiyet kararı bulunduğu için 27 Temmuz 2010'da İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındığını bildiren Arslan, şöyle konuştu:

''Son 3 dönemdir üst üste Sivrihisar Belediye Başkanı'yım. Sivrihisar'ın gelişmesi için elimden geleni yaptım. 15 yıl önce girilen bir çöplük ihalesinde ihaleye fesat karıştırdığım iddia edildi. Açılan bu davada mahkumiyet kararım olduğu için 27 Temmuz 2010'da İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındım. Bu karara itiraz ettim ve konuyu Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi'ne götürdüm. Kasım 2010'da Bölge İdare Mahkemesi kararıyla görevim tekrar iade edildi. Ancak İçişleri Bakanlığı Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını Danıştay'a götürdü. Danıştay'ın bu kararı bozması üzerine 2. kez görevimden uzaklaştırıldım. Bundan Sonra hukuki yollardan mücadelemi sürdürüp görevime yeniden dönmek için çalışacağım.' '