70'er Bin Lira Para Cezası Kesildi

Niğde'nin Orhanlı beldesinde, tarlalarında yabancı işçi çalıştıran patates üreticilerine 70'er bin lira para cezası kesildi.

Tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarının yanı sıra, don afeti nedeniyle zor günler geçiren Niğdeli patates üreticileri zor durumda. Üreticilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Konya Bölge Müdürlüğü tarafından, tarlalarında geçtiğimiz yıl yabancı işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle idari para cezası kesildi. Bunun üzerine çiftçiler Niğde Adliyesi'ne giderek Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi.

Üretici Erdoğan Yüksel, yaptığı açıklamada, kendisi gibi üretici olan Hasan Gönel, Nizamettin Yüksel, Özgür Özdoğan ve Savaş Motor'a da aynı iddia ile ceza geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz yıl havaların soğuk olması nedeniyle söküm esnasında işçi bulamadık. Biz zaten tarlalarımızda çalışanların kim olduğunu bilmeyiz. Tarlaya işçilerin başına bir kişi koyarız. Bu kişi işçileri bulur. Gelen işçilerin yabancı uyruklu olup olmadığını da bilmeyiz biz. O sırada işveren konumundaki kişi, tarlanın başındaki kişidir. Böyle bir ceza uygulaması olacaksa tarla sahibi değil, işçiyi çalıştıran ceza almalıdır'' diye konuştu.