Sinop'ta Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop Emniyet Müdürlüğünce şehit aileleri, gaziler ve emekli polis mensupları onuruna yemek verildi.

Sinop Polisevinde gerçekleştirilen yemek öncesi konuşan Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını ve onlara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Aytekin, şöyle konuştu:

''Yüce kitabımızda şehitlerimizle ilgili, 'Siz onları ölü sanmayın, bilakis onlar diridirler ama siz bunu anlayamazsınız' şeklinde buyrulmakta. Onlar vatanı ve milleti uğruna canlarını feda ettiler. Ateş sadece düştüğü yeri yakmamalı. Hepimiz bundan hissedar olmalıyız. Acılar paylaşıldıkça azalır. Şehitlerimizin emaneti olan siz annelerimize, babalarımıza, çocuklarımıza her zaman kapımız açıktır. Bu yemek vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum.''

Emekli teşkilat mensuplarına da seslenen Aytekin,''Kapımız bir derdiniz bir sıkıntınız olduğunda her zaman sizlere açıktır'' diye konuştu.

Program kapsamında Polisevi önünde kurban kesimi ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi .