Gölette Kaybolan İşçelerden Sait Turan'ı Arama Çalışmaları Sürüyor

Erzurum'da baraj göletinde kaybolan TEDAŞ işçilerinden Sait Turan'ın bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Barajdaki su seviyesinin 3 metreye kadar düştüğü gözlenirken, kaybolan işçilerden Sait Turan'ın da bulunması için su altı arama yapan 4 dalgıç ekibinin sayısı 6'ya çıkartıldı.

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 2 bot da bölgede hazır bekletiliyor.

Karasu 2 baraj göletinde elektrik arızasını gidermek için deniz bisikletiyle girdikleri gölette kaybolan TEDAŞ işçilerinin bulunması için dün başlatılan baraj gölündeki su tahliyesi, kurtarma çalışmalarında önemli rol oynadı.

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ve Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, sivil savunma ekipleriyle birlikte çalışmalarını sürdüren Van, Elazığ ve Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış da Erzurum, Gümüşhane ve Artvin illerinden bölgeye gelerek, arama çalışmalarını sürdüren ekiplerle birlikte botla gölete açılarak, çalışmalara katıldı.

Bu arada, Erzincan'ın Tercan ilçesinden gönüllü olarak bölgeye gelen aralarında Atatürk Mahallesi Muhtarı Şükrü Adem'in de bulunduğu 3 kişilik balıkçı ekibi gölette arama çalışması yapıyor.

Botla gölete açılan balıkçılar, kanca adı verilen malzemelerle arama çalışmasını sürdürüyor. Görgü tanıkları, balıkçı ekibini telefonla, işçilerden Sait Turan'ın kaybolduğu alana yönlendirmeye çalışıyor .