Annesinin Nasihatini Hatırladı Emniyet Müdürünün Hediyesini Kabul Etmedi

Elbistan Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Türk Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü dolayısıyla ilköğretim öğrencilerini makamında kabul etti.

Annesinin Nasihatini Hatırladı Emniyet Müdürünün Hediyesini Kabul Etmedi
Ziyarette ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Şuayip Şafak'a hediye vermek isteyen Adalı, öğrencinin 'annem 'tanımadığın kimseden hediye alma' dedi ' cevabıyla karşılaştı. Ağlayan minik Şuayip'i güçlükle ikna eden Adalı, zor da olsa öğrencinin hediyesini takdim etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Ali Tekinsoy İlköğretim Okulu öğrencileri İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Adalı'yı makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Yusuf Küsmüş, sınıf öğretmeni Sami Sürücü'nün de katıldığı ziyarette, öğrenciler Adalı'nın makamına oturdular. Birinci sınıf öğrencisi Cihat Öztürk ile 4. sınıf öğrencilerinden Sedanur Çirkin, Adalı'nın telsizini kullanarak ekiplere hırsızları yakalamaları ve okul önlerinde öğrencileri rahatsız eden şahıslarıuzaklaştırmaları talimatı verdiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adalı, 'Bizleri ziyarete gelen öğrencilere teşkilatımızı daha iyi tanıtmak ve sevdirmek adına koltuğumuzu verdik. Onlarda bir nebze olsun bu duyguları tatsın istedik. Bizim çocukları ne kadar sevdiğimizi görsünler istedik. Çünkü onlar bizim en değerli varlıklarımız ' dedi.

Samimi görüntülerin ortaya çıktığı ziyarette, Adalı daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Hediye verilmesi sırası ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Şuayip Şafak'a geldiğinde ise tebessüm ettiren anlar yaşandı. Minik Şuayip, emniyet müdürünün hediye verdiği sırada annesinin nasihatini hatırlayarak hediyeyi reddetti. 'Annem, 'tanımadığın kişilerden bir şey alma' dedi.

Onun sözünden çıkamam. ' diyen minik öğrenci ağlamaya başladı.

Duruma hemen müdahale eden Adalı, Şuayip'i teselli ederek, 'Biz tanınan kişileriz annen hiç tanımadığın kişilerden alma demiştir ' diyerek Şuayip'i ikna etmeye çalıştı. Öğretmenlerinin ve emniyet müdürünün ısrarları karşısında ikna olan minik Şuayip zor da olsa hediyeyi kabul etti.
Kaynak: İHA