Turgutalp, Soma İle Birleşmek İstemiyor

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin, Turgutalp Beldesi ile yerel seçimler öncesinde birleşmek istedikleri yönündeki açıklamalarına Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ve Belediye Meclis üyeleri tepki gösterdi.

Turgutalp, Soma İle Birleşmek İstemiyor
Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyesi Ali Sezer ve Soma Kömürcüler Derneği Başkanı Yusuf Değirmenci Labella Otel'de Soma'daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Tulup, birleşme konusunda öncelikle, kasaba halkının düşüncesini almak gerektiğini belirterek, "Biz ilçe belediyesiyiz, büyük balık küçük balığı yutar düşüncesi ile hareket ettiklerine inanmak istemiyoruz." dedi.

Tulup, "Sayın başkanın bu düşüncesini bizlerle, meclis üyelerimizle paylaşmasını beklerdik.

Görünen o ki, Sayın Başkan bizlerin ve Turgutalp sakinlerinin düşüncesine ihtiyaç duymamıştır. Basında çıkan, belediye çalışanlarının birleşmeyi istedikleri şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.

“REFERANDUM İSTİYORUZ”
Öncelikle, kasaba halkının birleşme konusunda düşüncelerinin alınması gerektiğini belirten Tulup, "Kamuoyu araştırması yaptırılabilirdi. Eğer kasaba halkı birleşmeye onay verirse, halkın iradesine saygı göstermek bizlerin asli görevidir. Sonuç olarak şunu söylemek istiyoruz: Birleşmeye belediye meclisi olarak karşıyız. Referandum yapılmasını istiyoruz. Referandum sonucunda çıkan karar uygulansın. Halkın dediği olsun” dedi .