Bursagaz’ın Çevre Konulu Yarışmasında Yarı Finalistler Belli Oldu

Bursagaz’ın düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması ön eleme turları Bursa’nın 7 ilçesinde tamamlandı.

Bursagaz’ın Çevre Konulu Yarışmasında Yarı Finalistler Belli Oldu
İlçe elemelerinin ardından ilk üçe girerek nisan ayında yapılacak yarı finale katılmaya hak kazanan okullar belirlendi. Mudanya: Özel Nilüfer Fen Lisesi, Ahmet Rüştü Lisesi ve Özel Nilüfer Anadolu Lisesi.Gemlik: Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Gemlik Lisesi ise ikinciliği paylaştı.

Gürsu: Gürsu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Yıldız Tekstil Lisesi, TSO Gürsu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Nilüfer: Nilüfer İMKB Fen Lisesi, M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Hüseyin Özdilek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ikinciliği paylaştılar. Yıldırım: Emirsultan Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Beyazıt İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Kestel: Bursa Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi, Hasan Coşkun Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi.

Osmangazi: Malcılar Lisesi ve BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi birinciliği paylaşırken Gazi Anadolu Lisesi de ikinci oldu.

YARIŞMANIN GALİPLERİNE ÖDÜL
Nisan ayı içerisinde yapılacak yarı finalin ardından finale kalan 7 okul, mayıs ayı içinde karşı karşıya gelecek. Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper, şunları dile getirdi: “Mayıs’ta yapılacak finalde ise 1’nci olan okula 3 bin TL, 2’nci olan okula bin 500 TL, üçüncü olan okula ise 750 TL para ödülü verilecek. Çevre, bizim emanet aldığımız bir miras. Bu mirası bizden sonraki kuşaklara en güzel haliyle teslim etmeliyiz.”Nilüfer İlçe Milli Eğitim Kültür Şube Müdürü İsmet Erdoğan ise çevrenin öneminden bahsederek, her geçen gün tahrip olan çevreyi koruyarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre miras bırakma durumunda olduklarını kaydetti.

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen ise gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak adına yarışmanın önemine işaret etti .