Suriye Askerleri İle Muhalifler Arasında Çatışma Çıktı

Kilis'te bulunan Öncüpınar sınır kapısının karşısındaki Esselame sınır kapısında, Esad karşıtı muhalifler ile askerler arasında çatışma çıktı.

Suriye Askerleri İle Muhalifler Arasında Çatışma Çıktı
Esad karşıtı muhalifler, saat 19.45 sıralarında Öncüpınar sınır kapısının karşısında bulunan Esselame sınır kapısına sızma girişimde bulundu. Bunun üzerine Suriye ordu birlikleri, muhaliflerin üzerine ateş açtı. Askerler ile muhalifler arasındaki çatışmalar aralıklarla sürüyor. Suriye ordusu askerleri ile muhalifler arasındaki çatışma sesleri, Öncüpınar'da bulunan konteyner kentten de duyuldu. Bazı mermilerin konteynerlere isabet ettiği görülürken, Suriyeli mülteciler Esad aleyhine sloganlar attı. Yarın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, incelemelerde bulunmak üzere konteynerkente geleceği öğrenilirken, 12 Nisan 2012 tarihinden beri Kilis'e yakın bölgede çatışma yaşanmadığı bildirildi.

Öte yandan; daha önce muhalifler, 6 kez Esselame sınır kapısını ele geçirmek için saldırı başlatmış ve Suriye ordusu ile şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Bu çatışmalarda 15'e yakın muhalif ölürken, 30'den fazla Suriyeli muhalifler yaralanmıştı. Çatışma esnasında silahlardan çıkan mermiler, konteynerkente isabet etmesi sonucu ölen ve yaralanan siviller olmuştu .
Kaynak: İHA