İşadamı Halil Pekdemir, Doğduğu Beldeye Okul Yaptırıyor

Denizlili hayırsever işadamı Halil Pekdemir, Acıpayam’ın Alaattin beldesinde bir milyon 165 bin TL’ye mal olacak Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu protokolünü imzaladı.

Denizli Valilikği'nde gerçekleşen törene Vali Abdülkadir Demir, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve hayırsever işadamı Pekdemir katıldı.

İşadamı Pekdemir, uzun süredir eğitime katkı vermek adına planladığı okul yaptırma düşüncesini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

Arsa teminin olması durumunda 24 derslikli başka bir okul yaptırmayı daha istediğini belirten Pekdemir, doğup büyüdüğü Alaattin beldesindeki babasının ismini verdiği okulun maliyetini tamamen karşıladığını ifade etti.

Vali Demir de ülkeye yapılacak en hayırlı işlerin başında eğitime verilen katkının bulunduğunu belirterek, “Denizli’de eğitim konusunda büyük bir mesafe alındı. Ama bazı bölgelerimizde sıkışıklıklar var. Bunlarla ilgili özellikle zorunlu eğitim ve öğretim süresinin uzamasıyla ilgili de tekrar bir değerlendirme yapacağız.” dedi.

Pekdemir ile yapılan protokolün diğer okul protokollerinden farklı olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Önceki protokollerde hayırseverimiz işi üstlenir, müteahhidini kendisi bulur ve işini kendisi yapardı. Çok değerli işadamımız Halil Pekdemir Bey, bize bu müracaatı yaptığında, Acıpayam’a bağlı Alaattin beldemizdeki yapımına başlanmış ve devam eden 13 derslikli okulu teklif ettik. Bunda hukuken bir sakınca yok. Bu değişik bir uygulama, ama devlet bir okul daha kazanmış olacak. Bu parayı bakanlık ve il özel idaresi ödememiş olacak, yani hayırseverimiz ödeyecek. Böylece hem bir ihale süreciyle uğraşılmamış olacak hem de buradaki parayı da biz başka bir eğitim kurumumuza harcayacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu’nun protokolü Vali Abdülkadir Demir ve hayırsever işadamı Halil Pekdemir tarafından imzalandı. Hacı Hasan Hüseyin Pekdemir İlköğretim Okulu bir milyon 165 bin TL’ye mal olacak ve ihale bedelinin tamamını hayırsever karşılayacak. 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan okulda 10 normal derslik 3 tane de anasınıfı olacak .