İsa ve Çetin Kardeşlerden Anlamlı Veda

Samsun’da ilik nakli olan Siverekli İsa ve Çetin Alay kardeşler tedavi ve kontrollerinin tamamlanmasının ardından memleketlerine döndü.

İsa ve Çetin Kardeşlerden Anlamlı Veda
Kendilerine ilik veren ağabey Mehmet ve annesiyle bir yıl Samsun’da ikamet eden Alay ailesi, Samsun’da yaşadıklarını ve gördükleri ilgiyi unutmayacaklarını, fırsat buldukları anda bu şehri ziyaret etmeye çalışacaklarını ifade ettiler. Babaları da olmayan ailede Çetin’in veda ederken yaptığı davranış ise takdir topladı. Küçük Çetin, “Samsun’da bana bisiklet hediye eden ağabeyi çok sevmiştim. Şimdi köyüme gidiyorum. Bana hediye edilen bisikleti başka bir arkadaşıma vermek istiyorum” dedi.

Çetin’e hediye edilen bisiklet yine kendisi tarafından, önümüzdeki günlerde ilik nakli olacak Esra’ya teslim edildi.

Aileyi Siverek’e uğurlayan LÖSAM Üyesi Kenan Öztürk, “Son yıllarda tüm hastalarla olduğu gibi özellikle şehir dışından gelerek Samsun’da ikamet eden ailelerle yakın diyalog halindeyiz. Alay ailesi iki kardeşin ağabeyden ilik alması, ailede babanın olmaması açısından ayrı bir özelliği olan aile. Kardeşlerden Çetin hastalıkla mücadele edenler tarafından yakından tanınıyor. Amacımız ailelerle irtibat halinde olurken, birbirlerini tanıması, kaynaşması amacını da taşıyor. Çetinin kendisine hediye edilen bisikleti başka bir hasta arkadaşına hediye etmesi gerçekten çok önemli. Bu aileler arası olduğu kadar hasta çocuklar arasındaki dayanışmanın da göstergesi. Sağlıklı bir şekilde memleketlerine uğurladığımız Alay ailesine sağlık dileklerimizi iletirken, ayrılan ailelerle irtibatımızı bir şekilde yine sürdürüyoruz. Bu da bizi ayrı bir şekilde mutlu ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA