'Ekonominin Altın Kalem Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin ‘Ekonominin Altın Kalem Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından dördüncüsü gerçekleşen ‘Ekonominin Altın Kalem Ödülleri’ Hilton Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve davetliler katıldı.

Televizyon dalında NTV’den ''Ekonomi Notları'' adlı programıyla ödül alan Gökay Otyam'a ödülünü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Şimşek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, gerek Türkiye'de gerekse dünyada malzemesinin çok olması nedeniyle, son yıllarda ekonomi muhabirliği yapmanın heyecanlı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Son yılların en büyük krizlerinden birinin ve kriz sonrası dönemin yaşandığını kaydeden Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “Malzeme açısından, yoğun çalışma açısından, çok özgün bir dönem. Türkiye gelişmekte olan bir ülke, sancılarla, yapısal programlarla, yapısal sorunlarıyla çok hızlı değişen bir ülke. Böyle bir ülkede ekonomi muhabirliği yapmak büyük bir fırsat olsa gerek diye düşünüyorum. Heyecan boyutu, işini yaparken bu süreci yaşama da söz konusu. Bu işin zor olduğunu kabul ediyorum. Gazeteleri okuduğunuzda gerçekten artık içerik olarak ekonomi muhabirlerinin dünyadaki benzerlerinin ötesinde bir performans ortaya koyduğunu da görüyoruz.''Altın Kalem gazete ekonomi haberi dalında ise Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe ''Kanun 500 bin hektar tarım alanını koruyamadı'' haberiyle, Sabah gazetesinden Metin Can ''Altın suyuna saadet zinciri Altın titanına neşter'' haberiyle ödüle layık görüldü.

Ödülleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi. Ekonominin bugünkü dünyanın vazgeçilmez gündemi olduğunu hatırlatan Yılmaz, ''Bir taraftan ekonomimizle, bir taraftan ekonomi gazeteciliğimizle dünyaya örnek olmayı, dünyanın beğenisini toplayan bir ülke olmayı sağladık. Ekonomiyi mikro düzeye kadar takip etmek durumunda olan bir ortamdayız. Mikro ekonomi çok önemli, sahaya inmek çok önemli. Ekonomik potansiyelimizin nasıl canlandığını görmek çok önemli. Bu yolda çaba sarfeden, kamuoyuna, ekonomik birimlere, aktörlere doğru haberi, zamanında, en iyi şekilde ileten bütün muhabirleri tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

Altın Kalem ajans ekonomi haberi dalında da Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bülent Karaaslan ''Son Laleyi Kaçıramadılar'' haberiyle ödülü alırken, ödülü Karaaslan adına, AA muhabiri Leyla Ataman Özel aldı. Özel’e ödülü veren Bakan Yıldız ise, şeffaflığın gücünü, hem kamu hem özel sektörün kullanmak durumunda olduğunu belirterek, ''Ekonomi muhabirlerini tebrik ediyorum, ödül alan almayan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.Radyo dalında TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'ndan Ercan Baysal ve TRT Ankara Radyosu'ndan Falih Akıcı ödüle layık görüldü.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ödülü verirken yaptığı konuşmada, ödül alan ya da almayan herkesi tebrik ederek, şöyle konuştu: “Biraz önce Maliye Bakanımıza da söyledim, ekonominin iyiye gittiğini böyle bir törene 4 bakanın gelmesinden belli. Yüzümüzün akıyla buradayız. Sizlere Mevlana'nın bir sözüyle seslenmek istiyorum, 'Günlerini say, servetini say, büyüklerini say ama yerinde sayma' Hamdolsun Türkiye yerinde saymıyor''Özden Alpdağ özel ödülünü CNBC-E ve Bloomberg HT'ye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın verdi .