Dpü İle Cambridge Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalanacak

Dumlupınar Üniversitesi ile İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalayacak.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, DPÜ'nün İngilizce dil eğitiminde yüksek kalite hedefi doğrultusunda Cambridge Üniversitesi ile iş birliği yapacağını bildirdi.

İmzalanacak protokolle Cambridge Üniversitesi'nin, İngilizce hazırlık eğitiminin tasarımı ve yürütülmesinde DPÜ'nün çözüm ortağı olacağını belirten Prof. Dr. Karaaslan, şunları kaydetti:

''Müfredat, ölçme, değerlendirme, gramer ve komünikasyon becerileri gibi başlıklarda DPÜ eğitim kadrosu ve Cambridge Üniversitesi uzmanları birlikte çalışacak. İş birliğiyle öğrencilerin gerek test başarısı, gerekse iletişim becerilerinin Avrupa Ortak Çerçevesi B1/B2 düzeyine getirilmesi hedefleniyor. İmzalanacak protokol başta DPÜ öğrencileri olmak üzere öğretim elemanları ve üniversitemize çok önemli katkılar sağlayacak.''

Prof. Dr. Karaaslan, protokolün kendisi ve Cambridge Üniversitesi Press Türkiye Temsilcisi Dünya Aktüel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Top tarafından imzalanacağını, törende Cambridge Üniversitesi Press ELT Türkiye Sorumlusu John Moorcroft'un hazır bulunacağını duyurdu .
Kaynak: AA