Çorum Belediye Başkanı Külcü'nün Açıklaması

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor'un Spor Toto 3. Lig'e yükselmesiyle ilgili olarak, ''Bu belediye Çorum'undur, bu takım da Çorum'un takımıdır'' dedi.

Külcü, Çorum Belediyespor yönetimini ve futbolcuları makamında kabul ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.

Çorum Belediyespor'un yönetimi ve futbolcularıyla başarıya inandığını belirten Külcü, pek çok kulübün hayal ettiği başarıyı yakalayarak 3. Lig'e yükselmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Belediyespor'un güçlenmesinin ve desteklenmesinin bazı mihraklarca yanlış anlaşıldığına dikkati çeken Külcü, ''Bu takımın güçlenmesi sanki diğer takımı olumsuz etkileyecekmiş gibi algılandı. Kentteki diğer takımların da yükselmesini arzu ederiz. Bu belediye Çorum'undur, bu takım da Çorum'un takımıdır. İnandınız, birbirinize güvendiniz, başardınız'' diye konuştu.

Çorum Belediyespor ile 1930 Bafraspor maçının ardından çıkan olayları da değerlendiren Külcü, ''Dün Bafra'nın yenilmesi kötü bir takım olduğu anlamına gelmez. Biz yenilseydik bu da takımımızın başarısız olduğunu göstermezdi. Sistemde bir yanlışlık söz konusu. Keşke grup birincileri direkt 3. Lig'e yükselseler'' dedi.

Belediyenin sadece futbolda değil sporun tüm branşlarında gençlere destek olduğunu ifade eden Külcü, Belediyespor'un Türkiye ve dünya çapında kazandığı başarılarla tüm vatandaşların gurur duyduğunu kaydetti.

Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül ise sezon başından itibaren futbolcuların ve yönetimin, takımın 3. Lig'e çıkacağına inandığını, en sıkıntılı günlerde bile buna inanarak çalıştıklarını dile getirdi .
Kaynak: AA