Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Özdilek Açıklaması

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, ''Beni öğrenciyken almadıkları İngiltere'ye mağazalarımla girdim'' dedi.

Özdilek, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen, ''1 Marka 1 Öykü'' programında yaptığı konuşmada şirketlerinin markalaşmaya giden yol hikayesini anlattı.

Ticarete iki kiralık tezgahla adım attığını belirten Özdilek, henüz ilkokula gittiği yıllarda bir kiremit fabrikasında çalışıp, su dağıtıcılığı yaparak iş yaşamına başladığını söyledi.

Ailesiyle Bursa'ya taşındıklarında dayısının havlu mağazasında tezgahtarlık yaparken geceleri de akşam ticaret lisesine gittiğini söyleyen Özdilek, lise ikinci sınıftayken 20 metrekarelik evini satarak bir havlu mağazası açtığını, böylelikle ticarete başladığını belirtti.

Bunun devamında iki kiralık tezgahla havlu imalatına da başladıklarını ifade eden Özdilek, ''Okumak için İngiltere'ye gitmek istedim, ancak vize alamadığı için gidemedim. 3 aylık vize istemiştim. Okumayı değil de çalışmak istediğimi düşündüler sanırım ki vize vermediler. Kızdım, gittim bütün Avrupa'yı dolaştım. Benim için çok büyük tecrübeydi. Şimdi, bir zamanlar vize alamadığım İngiltere'de mağaza açmanın gururunu yaşıyorum. Beni öğrenciyken almadıkları İngiltere'ye mağazalarımla girdim'' diye konuştu.

1979 yılında Bursa Kapalıçarşı'daki mağazasıyla perakende ve mağazacılık sektörüne adım attıklarını belirten Özdilek, 1983 yılında Yalova Yolu üzerindeki 400 metrekarelik bir alanda fabrika satış mağazası ve kafeteryayla Türkiye'nin ilk AVM'sini açtıklarını kaydetti.

Özdilek, 2003 yılında İzmir'deki beş yıldızlı Crowne Plaza Oteli ile turizm sektörüne de girdiklerini hatırlattı.

Türk insanının gücüne inandığını ifade eden Özdilek şöyle devam etti:

''Dünyanın en egemen gücü insan. En gelişmiş ülkelere bakıyoruz. Yaptıkları tek şey var. Bilgiyle, organizasyon, planlama, optimal üretim ve pazarlama ile ilgileniyorlar. Yoksa bizlerden bir farkı yok. Gelişmenin önünde kimse duramaz. Bizler de yetki ve sorumlulukları bilgi ile birleştirerek çalışmalarımızı en etkin hale getiriyoruz. Kurumsallaşma olmadan şirketlerin devamlılığı da asla olmaz.

Biz de ISO 9001 belgesini elde ederek, kurumsallaşmaya ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Bu noktada küçük ve orta ölçekli şirketlerin de ISO 9001 belgesi almak için çalışmalarını tavsiye ediyorum.' '