TGK Üyeleri Mersin'de Buluştu

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Delil Ateş, TGK olarak 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, "Çünkü biz diyoruz ki, insanını fiziken ve fikren yaşatamayan devletler yok olmaya mahkumdur.

TGK Üyeleri Mersin'de Buluştu
Bunu bugün Ortadoğu coğrafyasında görmekteyiz" dedi.

Teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren TGK üyeleri Mersin'de bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Delil Ateş ile Mersin İl Başkanı Abdullah Kök ve Onursal Başkan Mehmet Emin Ünalan'ın da katıldığı toplantıda, TGK'nın kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan TGK Genel Başkan Yardımcısı Delil Ateş, TGK üyelerinin Yunus Emre, Şeyh Edebali ve Mevlana gibi Anadolu ermişlerinin, bilginlerinin 'önce insan' felsefesinin 21. yüzyıldaki taşıyıcıları olduğunu söyledi.

TGK olarak 'insanı yaşat ki devlet de yaşasın' anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Ateş, "Çünkü biz diyoruz ki, insanını fiziken ve fikren yaşatamayan devletler yok olmaya mahkumdur. Bunu bugün Ortadoğu coğrafyasında görmekteyiz. Bu açıdan bireysel hak ve özgürlüklerin yaşatılmasından yana ve ülkemizin ileri demokrasi seviyesine ulaşmasından yana sürekli tavır alacağız, almaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeni sivil bir anayasanın yapımı aşamasında gençlerin de olmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Ateş, şöyle devam etti; "Çünkü gençlik ülkemizin en büyük dinamiği. Bu açıdan TGK olarak anayasaları bir ülkenin kalbi olarak görmekteyiz ve bugün ülkemizde meydana gelen hastalıkların ve sorunların temelinde de ülkemizdeki anayasanın sivil ve demokratik olmayışı yatmaktadır. Bu vesile ile bugüne kadar doğusu ile batısı ile ülkemizin 21 ilinde 'sivil anayasa ve demokrasi' adlı gençlik panelleri düzenledik. Bu panellerimize değişik siyasi partilerden siyasetçiler ve değişik düşüncelerde olan akademisyenleri davet ettik ve bunların burada sunduğu fikirleri, düşünceleri raporlar şeklinde gerekli mercilere ilettik, iletmeye devam edeceğiz."

TGK'nın genel olarak faaliyet alanlarının çok yönlü olmakla birlikte çoğunlukla paneller, gençlik çalıştayları ve konferanslar şeklinde yürüttüğünü dile getiren Ateş, "3 yıllık bir kuruluşuz. Kurulduğumuz ilk yıl 'Yılın STK'sı ödülüne layık görüldük. Türkiye genelinde 74 ilde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlamakla beraber 25 binin üzerinde genç üyeye sahip bulunmaktayız. Biz diyoruz ki, Mersin'de de artık gençlerimizin sesi hür ve gür bir şekilde TGK ile çıkacak ve TGK olarak biz diyoruz ki, kendini kimsesiz, kendini yalnız hisseden geçlerimizin TGK adında bir ailesi var. Bizim tek bir ideolojimiz var; o da önce insan şiarında anlam bulan Mevlana'nın 'ne olursan ol gel' özdeyişidir. Biz bu felsefe ile yolumuza devam edeceğiz ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığımız gibi aramızda farklı farklı siyasi düşünceleri olan genç arkadaşlarımız bulunmaktadır. Biz, bu arkadaşlarımızın ülkemizin önemli sorunlarını hür bir şekilde ifade edebilecekleri siyaset üstü bir platform niteliğini taşımaktayız" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA