Memur-sen Diyarbakır Şube Başkanı Aslan: Yargılama Sırası E-muhtıracılarda

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk alanında hızlı gelişmelere sahne olduğunu belirterek, yargı karşısına çıkma sırasının e-muhtıracılara geldiğini söyledi.

Memur-sen Diyarbakır Şube Başkanı Aslan: Yargılama Sırası E-muhtıracılarda
Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Aziz Aslan, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanlarının katıldığı basın toplantısında, darbecilere yönelik yargılamalara değindi. Aslan, “Yıllarca ‘Ergenekoncular'dan, Yakamozcular'dan, Balyozcular'dan hesap soruluyor da 12 Eylülcüler'den neden hesap sorulmuyor?’ dedik. 12 Eylülcüler yargılanmaya başlandı. ‘Peki 28 Şubatçılar nerede?’ dedik. Bugün onlar için de dava açılmış durumda. Şimdi sıra e-muhtıracılar ile geriye kalan tüm darbeseverlere geldi.” dedi.

Aslan, sendika olarak özgürlükler, demokrasi, adalet, saygın bir iş, baskısız, insan onuruna yakışır bir yaşam için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını söyledi.

Aslan, “Bizler haklar, özgürlükler, demokrasi, adalet, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz.” açıklamasını yaptı. 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak mitinge katılacaklarını belirten Aslan şunları söyledi: “ 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı'nda, 18 yıl boyunca vali ve belediye başkanı olarak Ankara’yı yöneten despot Nevzat Tandoğan’ın ismini oraya verenlere inat, ‘herkese, her kesime özgürlük’ diyeceğiz. O meydana başta e-muhtıracılar olmak üzere, bu ülkeye, bu ülkenin emekçilerine, 10 yılda bir balans ayarı çeken tüm hainlere hesap sormak için ineceğiz.” Şube başkanı Aslan, Memur-Sen kurucu başkanı Hasan Yosunkaya’ya; Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş ise şubenin birinci başkanı Yasin Yıldız’a plaket verdi .