Gümüşhane'de Yetiştirme Yurdu Çocukları İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Gümüşhane'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ''14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan'' projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Merkeze bağlı Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen törende, Gümüşhane 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler 150 fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikim törenine Vali Yusuf Mayda, Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Orman Müdürü Ozan Aydın, kurum çalışanları ve yuvadaki çocuklar katıldı.

Burada konuşan Vali Mayda, fidan diken çocukların kendilerinin de birer fidan olduğunu belirterek, ''Çocuklarımız inşallah büyüdüklerinde güzel görevler üstlenecekler. Zaman içerisinde bizim görevlerimizi onlar üstlenecek. Onların bu şekilde fidanlar dikmesi, onları benimsemeleri toplumumuzda yeşile verilen önemin ve bu alanda bir bilinç gelişimi açısından da önem taşıyor'' dedi.

Toplum olarak yeşile duyarlı, yeşili seven, ağacı koruyan ve ormanlarını geliştiren bir nesle sahip olmak istediklerini kaydeden Mayda, şöyle devam etti:

''Bu kardeşlerimiz zaman zaman gelip bu diktikleri fidanların gelişimini takip edecek. Belki kır piknikleri düzenlenecek ve buraya gelip fidanlarını sulayacaklar. Ağaç sevgisini de kendilerine yerleştirecekler. Biz toplum olarak yeşile duyarlı, yeşili seven, ağacı koruyan ve ormanlarını geliştiren bir nesle sahip olmak istiyoruz. Bu açıdan çocuklarımızın kendi elleriyle fidan dikmeleri, fidan ağacı yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu görmeleri açısından önemli. Kendi diktikleri fidanın gelişimini izlerken, önceki kişilerin, neslimiz diktiği ağaçları korumaya daha duyarlı olacaklar. Kesmeleri gerektiğinde de dikkatle kesecekler. Güzel bir aktivite oldu. Gençliğimizin bu yöne teşviki de çok önemli. Her iki Bakanlık mensuplarına teşekkür ediyorum.''

Orman Bölge Müdürü Celal Pir de, fidan dikme çalışmalarını her yıl sürdüreceklerini belirterek, ''Binlerce ağaç diktim ve on binlerce dikilmesine vesile oldum. Ama bugün dikilen fidanlar kadar hiçbir zaman zevk almadım. Çünkü bu fidanlar gençlerimizin elinden dikildi. İnşallah gençlerimiz ve ağaçlarımız sağlıklı bir şekilde büyürler. Ağaçlarımız çevreye güzellikler katar. Gençlerimiz de ülkemizin kalkınması için güzellikler katar'' diye konuştu.

Kaynak: AA