Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Açıklaması

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Çağrı Merkezi'ne alınacak işçiler için, İŞKUR Müdürlüğü'nde kurs açtıklarını söyledi.

Vali Sodan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR İl Müdürlüğü'nde 182 Çağrı Merkezine alınacak 200 kişi için, Çağrı Merkezi Elemanı Yetiştirme kursu açtıklarını ifade etti.

Sodan, şunları kaydetti:

''Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a kurulacak olan 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi çağrı merkezinde 200 kişi istihdam edilecek. Bu bağlamda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce, Assıstt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. işbirliği ile 200 kişilik istihdam garantili 'Çağrı Merkezi Eleman Yetiştirme Kursu' açıldı. Kursa başvuranlar, hizmet sağlayıcı firma tarafından yeterlilik mülakatından geçirilerek kursiyer seçimi yapılacak.

Mülakat sonucu yeterli görülenlerin sayısı kurs kontenjan sayısından fazla olursa 200 kişilik sayı, yine yüklenici firma tarafından noter kurasıyla belirlenecek. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce hizmet sağlayıcı firmaya ödenecek kurs maliyetine ilave olarak, kursiyerlere de her kurs günü için 20 TL ödenecek. Kurs süresince kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğünce yatırılacak. Kursa başvurular bugün itibari ile başlayıp, 3 Mayıs'ta sona erecek. Kursa az lise ve dengi okul mezunu 18-35 yaş arasında olanlar başvurabilecek.' '
Kaynak: AA