Öğrenciler 'Bigadiç 2023' Vizyonunu Anlattı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "Bigadiç 2023" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bigadiç Belediye Başkanlığı toplantı salonundaki ödül törenine Kaymakam Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, daire ve okul müdürleriyle öğrenciler katıldı.

Başkan Göksel, burada yaptığı konuşmada yarışmaya destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrencilerin ailelerine teşekür etti. Öğrencilerin ilçe için hayallerini, hedeflerini ve düşüncelerini anlattığını ifade eden Başkan Göksel, "Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Birbirinden değerli fikirleriyle on yıllar sonrasının Bigadiç'ini hazırlamak, sağlıklı bir şekilde büyüyen ve gelişen, yaşanabilir nezih bir şehir haline getirebilmek için çalışmalarımız artarak devam edecektir." dedi.

Kaymakam Yıldırım ise yarışma ile Bigadiç vizyonuna katkı sağlandığını, öğrencilerin ilçe hakkında araştırma yapmaya ve yaşadıkları çevre konusunda hayal kurmaya teşvik edildiğini kaydetti.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencileri kutladı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Kompozisyon yarışmasına, ilçede bulunan ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflardan 77, liselerden 10 öğrenci katıldı.

Her iki kategoride birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikincilere netbook, üçüncü ve teşvik ödülü alanlara dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. İlköğretim kategorisinde Çağış İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Nur Alp birinci, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Sena Karslıoğlu ikinci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Sancak üçüncü oldu, Kargın İlköğretim Okulu öğrencisi teşvik ödülü aldı. Ortaöğretim kategorisinde ise Bigadiç Anadolu Lisesi öğrencisi Rahime Bingül birinci, Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevban Bingül ikinci, Bigadiç Anadolu Lisesi öğrencisi Serpil Kan üçüncü oldu, Bigadiç Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Büşra Kayan teşvik ödülü aldı .