Hanımeli Çarşısı'ndaki Ürünler İl Dışında Da Satılacak

Sivas’ta Hanımlar Kültür Merkezi'nde kurs gören ihtiyaç sahibi kadınların yaptığı el işleri, İstanbul, Ankara gibi Sivaslıların yoğun yaşadığı illerde de satılacak.

Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezi'ne bağlı Hanımeli Çarşısı'na, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp'ten destek geldi.
Geçen hafta sonu İstanbul'dan gelen Sivaslı İşadamlarının eşlerini Hanımeli Çarşısı'na götüren Makbule Ürgüp, burada yaptığı konuşmada “Burada satılan ürünlerden Belediyemiz hiçbir kar almıyor. Ürünlerin satışından yapılan tüm gelirler ihtiyaç sahibi ürün sahiplerine veriliyor. Bizlerde sevdiklerimize vereceğimiz hediyeleri buradan alarak katkı sağlayabiliriz. Kadınlarımız artık ev ekonomilerine katkı sağlıyor, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar. Bizler de bu onurlu mücadeleye destek olalım.” dedi.

İstanbul’daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri idari amiri Gönül Bozkur, İstanbul'da küçük ve yöresel anlamda hediyelik ürün bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Bozkur, “Burası, hanımlara yönelik çok güzel bir yer. Bundan sonra Sivas’tan çeşitli hediyeler alıp hem kadınlara destek olacağız, hem de bunları yöresel hediyelerimizi sevdiklerimize dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.
İstanbul’daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri Hanımeli Çarşısı'nda sergilenen ürünleri inceleyip çeşitli hediyeler aldı .