''Grup toplantılarını İçim Acıyarak İzliyorum''

Şenol Balaban: ''Her salı grup toplantılarını içim acıyarak izliyorum. Durum hoş değil. Buna dur denmesi gerekiyor''

''Grup toplantılarını İçim Acıyarak İzliyorum''
Geçtiğimiz günlerde Ankara 'da önemli bir istifa yaşanmış, CHP Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban partisinden istifa etmişti. Erkan Tan ile Başkent 'ten programına katılan Şenol Balaban, CHP 'ye ve istifasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Programın hemen başında 'Neden CHP 'den istifa edip, belediye meclis üyeliğinden istifa etmediniz? ' sorusuna 2009 'daki seçimi hatırlatarak cevap veren Balaban, parti ile adaylar arasındaki etkileşimin önemine dikkat çekti. Yapılanın kadro hareketi olduğa işaret eden Balaban, 'Partilerin adayları gösterme nedenleri seçim almaktır. Ancak her adayla da seçim alınmaz. O zamanki CHP yönetiminin de bizleri aday gösterme nedeni bu oldu. Kesinlikle bu seçimi almalıyız diye bakıyorlardı. Tespitleri de doğru çıktı ve bu şekilde seçimi aldılar. ' diye konuştu. Genele bakıldığında belediye başkanı ile meclis üyeleri arasında ciddi bir oy farkının olduğunu belirten Balaban, bu farkın kendilerinde olmadığını kaydetti. Bu durumu nedenleriyle açıklayan Balaban, 'Bunun nedeni meclis üyesi arkadaşlarımızın doğru tespit edilmiş adaylar olmasıdır. Dolayısıyla her ikisi de birbiriyle bağlantılıdır. CHP doğru adaylar tespit etmiş, adaylar da CHP 'ye Yenimahalle Belediyesi 'ni kazandırmıştır. Bu nedenle meclis üyeliğinden istifa için bir neden yoktur. Ancak CHP 'den istifa etmek için çok neden vardır. ' ' dedi.

' 'MAKAMLARINDA DEDİKODU ÜRETTİLER ' '

CHP 'nin yeni yönetimi ile bir kan uyuşmazlığı yaşadıklarını belirten Balaban, 'Ne olduysa 18 Aralık kurultayından sonra oldu. Bu yeni yönetimdeki bazı arkadaşlarla ciddi sorunlar yaşadık. Bizi istemediler. Bizim üstümüze çok geldiler ' dedi. Genel Başkan yardımcılarının görevlerinin Türkiye politikası üretmek olduğunu, ilçedeki belediye meclis üyeleri ile uğraşmak olmadığını kaydeden Balaban, 'Makamlarında dedikodu ürettiler. Bizim işe alma politikalarında yanlış davrandığımızı, sağdan insan alıp örgütten insan almadığımızı iddia ettiler. ' diye konuştu. Yenimahalle Belediyesi 'nde yönetici olarak sürekli sokakta olduklarını kaydeden Balaban, 'Sokakta olduğumuz için onları dinliyor ve istediklerini yapıyoruz. Halkımıza rağmen belediyecilik ya da politika yapmıyoruz. Genel merkezimizdeki bazı kişiler ise halka rağmen politika yapıyor. ' ' dedi.

' 'CHP 'NİN YEREL YÖNETİMLER POLİTİKASI YOK ' '

Genel merkez yönetimindeki bazı kişilerin başarılı olan yönetimlerle uğraştığını kaydeden Balaban, CHP 'nin yerel yönetimlerle ilgili programının olmadığını belirtti. Ürettikleri yerel politikalarla CHP 'nin bazı politikacılarına ufuk açmaya çalıştıklarını Söyleyen Balaban, 'Ancak bu mevcut yönetim bunu algılamak istemedi. Siyaseti bu kadar üretebildiler. İnşallah bu daha da öteye gitmez. Her salı grup toplantılarını içim acıyarak izliyorum. Durum hoş değil. Buna dur denmesi gerekir. Şimdi dışarıda olduğumuz için bunları söyleyebiliyoruz. Halen CHP 'de olsaydık bunları kamuoyunda söyleme şansınız yoktu. ' ' dedi. CHP tarihinde ilk kez bir belediye meclis üyesi-belediye başkan yardımcısının disipline verildiğini hatırlatan Balaban, 'Biz sosyal demokratız diyeceksiniz ama konuşmayacaksınız. Düşünen insan konuşur, o zaman düşünmeyeceksiniz de. Ne diyorlarsa onu yapacaksınız. Halka rağmen siyaset üretme şansınız yok. İstifa etmemin nedeni bunları konuşa bilmek. CHP 'den ihraç edilmiş bir adam durumuna düşmemek için ben dahil bu 18 arkadaşımızla ayrıldık. ' ' dedi.

' 'YÖNETİCİLER İLÇE BELEDİYELERİNE TALİP ' '

Programın ilerleyen dakikalarında ise istifalarıyla CHP 'ye yeni bir yol açtıklarını kaydeden Balaban, Kılıçdaroğlu 'nun 'Milletvekillerinden hiç biri CHP belediyelerine aday olamaz. ' ' sözlerini de hatırlatarak önemli bir iddia ortaya attı. 'CHP genel merkezindeki bazı arkadaşların ilçe belediyelerine talip olduklarını ve arkadaşlarıyla paylaşım yaptıklarını çok iyi biliyoruz ' diyen Balaban, 'Sizler de takipçisi olacaksınız bizler de. O yüzden böyle bir açıklama yapıldı. ' dedi. 18 arkadaşıyla birlikte aldıkları kararın bir başka partiye geçme kararı olmadığının da altını cizen Balaban ' 'Biz bağımsız olarak-CHP 'ye etki ederek bazı yanlış olanları düzeltmek istiyoruz. Bizim şu anda yaptığımız o. Her hangi bir partiye geçme gibi bir düşüncemiz yok. Biz yol haritamızı Yenimahalle halkıyla belirleriz. Biz halka rağmen politika yapmayız. Önümüzde uzun bir dönem var. Bazı arkadaşlarımız eğer siyaset yapacağım derse halkımızla beraber karar veririz. ' ' diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER:
Susurluk'tan Sonra Şimdi De Yenimahalle
18 Belediye Meclis Üyesi CHP’den İstifa Etti
Fethi Yaşar, Beyaz Gazete’ye Anlattı…