Geceye Katılan Davetlilerden Yeni Bahar'a Tam Not

Yeni Bahar Dergisi'nin birinci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen geceye tanınmış birçok isim katıldı.

Geceye Katılan Davetlilerden Yeni Bahar'a Tam Not
Zaman Gazetesi binasında düzenlenen Yeni Bahar Dergisi'nin yaş günü etkinliğine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra birçok tanınmış isim katıldı.

Dergiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Çok şey söylemek gerekir ya da hiçbir şey söylememek lazım. Misyonunu bilen, ne yapmak istediğini nereye hizmet etmek istediğini, nesline hangi mesajları ve nesli ile ilgili kaygıları olup da nereye götürmek istediğini bilen bir anlayışın ortaya çıkarmış olduğu bir üründür. Bu çerçevede özellikle de şuanda bir boşluğu doldurduğunu da söyleyebiliriz. Ben nice baharlarda açan güllerin çiçeklerin solmaması için dua ediyorum.” diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise şunları söyledi: "Bugün Yeni Bahar dergimizin birinci yılı çok mutlu bir gün. Geçtiğimiz bir yılı en iyi şekliyle değerlendirip inceleyip daha bundan sonra önümüzdeki süreçleri daha iyiye daha güzele gayret sarf etmeli. Ben Yeni Bahar dergisinin yöneticilerine, o amatör ruhla çalışan o değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Daha güzel günlerde, daha iyi hizmetlere daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum." Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise, "Bu mütevazi dergi bir yıl içersinde derinlikli dosyalarıyla, çok iyi yazılarıyla, makaleleriyle sadece bir yıl değil; önümüzdeki 10 yıllarda bile insanların kalplerine gönüllerine hitap edebileceğini, bireye bir şeyler söylediği kadar ailelere de topluma da bir şeyler söyleyebileceğini gösterdi. Bu sadece gösterme emaresi ve buna verilen tepki de başlı başına bir mesajdır diye düşünüyorum. Bu mesajın anlamı şudur; insanlar güncel konuların meydana getirdiği bu hırpalanmanın içinde kendi kalplerini kendi ruhlarını dinlemek istiyorlar. O yüzden bu tür dergilere ihtiyaç var. Esas önemli olan mesajda budur.” diye konuştu.

İlahi sanatçısı Erkan Mutlu ise dergiyle ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: "Güzel bir bahar gününde, güneşli bir İstanbul'da, öğlen saatlerinde Çengelköy’den boğazdan gelen biri olarak Yeni Bahar dergisinin nice baharlara vesile olmasını diliyorum. Bu konuda çok yeni, gencecik taze bir tomurcuk gibi bir yaşında olmasına rağmen çok büyük hizmetlere vesile olacağına dair kainatım tam; çünkü Yeni Bahar kadrosunun çok deneyimli bir kadro olduğunu biliyorum. 10 yıllara dayanan ekiplerin önderliğinde hazırlanan bir dergi olduğunu biliyorum. O yüzden inşallah yayın hayatında nice güzelliklere vesile olacaktır.”