Eğitim Çalışanlarının Sorunları Anlatıldı

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER)’nin Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi’nin katkılarıyla hazırladığı okul liderliğinde yeni yaklaşımlar çalıştayı düzenlendi.

Kırıkkale Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen çalıştaya Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Okur, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, EYUDER Genel Başkanı Adem Çilek ve okul müdürleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan EYUDER Kırıkkale Temsilcisi Sami Yanık, eğitim çalışanlarının sorunlarına tercüman olmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Eğitim çalışanlarının sorunlarını değerlendiren EYUDER Genel Başkanı Adem Çilek, fedakarca çalışan eğitim çalışanlarının tek sorunlarının maaş olmadığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Okur ise eğitimin önemine ve çalışmalarında eğitimdeki çıtayı yükseltmeyi hedef edindiklerine dikkat çekerek “Eğitime verdiğimiz önem gibi eğitimcilerimiz de bizim için önemlidir.” dedi.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise EYUDER’in etkinliklerinin hayatın geldiği noktada önemli olduğunu belirterek “Artık eğitim sistemi çok farklı bir çağda ve biz mevcut yapıyı koruyarak gelecek kuşaklara iyilik yapmış olmayız. Bu yüzden gelişmeye ve yeniliğe yönelik çalışmalar yürütmeliyiz.” diye konuştu.

Korkmaz şu şekilde konuştu: “Burada kendi arkadaşlarımızla sorunlarımızı dile getireceğimiz bir platformdayız. Türkiye çok hızlı adımlarla bir yönetim sürecinden geçiyor. Her sektörde büyük bir gayretle çalışmalar yürütülüyor. Türkiye genel anlamda dünya ile mukayese edebilecek durumda. Eğitimde de belirlenen hedefler gerçekleşiyor.”