Antalya'ya Gelen İskandinav Turist Sayısında Yüzde 10'luk Artış Bekleniyor

2012'de Antalya bölgesine gelen İskandinav turistlerde yüzde 10'luk artış bekleniyor.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, yaptığı yazılı açıklamada yaz sezonunda Antalya destinasyonuna gelen İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiyalı turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 10'luk artış beklediklerini bildirdi. Geçen yıl Antalya bölgesine 1 milyon Kuzey Avrupa ülkesi vatandaşının tatile geldiği bilgisini veren Günyeli, bu sene bu rakamın 1 milyon 100 bin olmasını beklediklerini ifade etti.

İskandinav ülke tur operatörleri ile yaptıkları görüşmede Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistlerin erken rezervasyonlarının çok iyi durumda olduğunu belirten Günyeli, Kuzey Avrupa ülke vatandaşlarının yüzde 68'nin 5 yıldızlı otel yerine apart (müstakil) otellerde yapmayı tercih ettiğini kaydetti.

İskandinav turistlerin para harcama potansiyelinin diğer ülke konuklarına karşı daha yüksek olduğuna işaret eden Günyeli, Kuzey Avrupa ülkeleri vatandaşlarının genelde Antalya'nın Kemer, Alanya, Belek, Kaş ve Manavgat ilçesi ile Side beldesinde tatil yapmayı tercih ettiğini ifade etti.

Günyeli, "Bölgemize gelen İskandinav ülke vatandaşlarının yüzde 84 deniz, kum ve güneş turizmi için geliyor. Geriye kalan yüzde 16'sı ise kültür, tarih, arkeoloji, doğa sporları ve farklı etkinlikler için geliyor. İskandinav gençler yaz, 50 yaş üstü ise sonbahar ve kış mevsiminde tatil yapmayı tercih ediyor. Ailece tatil yapma oranı ise yüzde 64. Bu sene yüzde 10'luk artışla Antalya bölgesine 1 milyon 100 Kuzey Avrupalı turistin gelmesini bekliyoruz." dedi.