Vali Barut’tan Malül Gazi Ramazan Güneşe Rozet

Niğde’de 2010 yılında vatani görevini yerine getirirken mayın patlaması sonucu her iki gözünü kaybedten Ramazan Güneş’e Malül Gazi Rozeti takıldı.

Vali Barut’tan Malül Gazi Ramazan Güneşe  Rozet
Van İli Gürpınar İlçesi Yalınca Karokol Komutanlığı emrinde görevli iken 15 Temmuz 2010 tarihinde icra edilen operasyonda terör örgütü tarafınca tuzaklanan patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu her iki gözünü kaybeden ve halen tedavisine Gata’da devam edilen Malül Gazi Jandarma Er Ramazan Güneş’e Jandarma Genel Komutanlığınca tevcih edilen “Malül Gazi Rozeti” Vali Alim Barut tarafından takdim edildi.

Valilik makamındaki programa İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile Şehit Gazi İşleri Şube Müdürü Ercan Özer katıldı.

Duygulu anların yaşandığı törende Vali Alim Barut rozeti takarken “Sizler Ülkemizin medar-ı iftiharısınız Memleketimizin güvenliği ve Milletimizin bekası için çok şerefli ve onurlu hizmetlerde bulundunuz onun için sizlere ne yapsak azdır, bu şerefli malül gazilik rozetini Sayın Cumhurbaşkanımız adına takdim ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA