SGK Müfettişlerinden Mülayim Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinden Oğuz Mülayim, ''Kurumumuz, ülke genelinde sahte sigortalılık, sağlık ve sigorta suiistimalleri, asgari işçilik gibi önemli ve risk odaklı denetimleri arttıracak'' dedi.

Mülayim, SGK İl Müdürü Ahmet Ekrem Gençoğlu ile birlikte Ardahan Öğretmenevi'nde biraraya gelerek, 17-27 Nisan tarihleri arasında yurt genelinde geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını, söz konusu çalışmayla SGK'nın yeni denetim modeli hakkında basın, muhasebeci ve iş verenlere bilgi verileceğini söyledi.

Bilgilendirme toplantılarıyla, kayıplarla ilgili denetimlerin artacağına dikkati çeken Mülayim, ''Kurumumuz, ülke genelinde sahte sigortalılık, sağlık ve sigorta suiistimalleri, asgari işçilik gibi önemli ve risk odaklı denetimleri arttıracak. SGK, denetim için bundan sonra taşra birimlerinde görev yapan bin 187 denetmen sayısını 2012 yılı sonunda bin 500'e çıkartacak'' dedi.

Eskiden, gelen şikayetler doğrultusunda denetim yapıldığını anlatan Mülayim, artık şikayet gelmeden önlemlerin alınacağını, denetimlerin yerinde yapılacağını ifade etti.

Kamu kurumlarından temin edilen bilgilerle ''kayıt dışı istihdamla mücadele servisleri'' kurulduğuna da değinen Mülayim, ''Belli ilçelerde SGK merkezi kurulacak. Örneğin, Ardahan'ın Göle ilçesinde böyle bir çalışmamız var. Vatandaş o ilçeden SGK işlemleri için Ardahan'a gelmeyecek. Biz vatandaşa gideceğiz. Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz'' diye konuştu.

Bu arada, 180 kişilik salonda yapılması planlanan işverene yönelik bilgilendirme toplantısına sadece sadece bir iş veren katılınca, slayt sunumu iptal edildi, toplantı SGK yetkilileri ve Ardahan'daki oda temsilcilerinin de katılımıyla masa başında yapıldı .
Kaynak: AA