Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı

Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Trabzon’da yapıldı.

Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı
Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kurulduktan sonra önceki kadar ön planda olmayan birliğin yinede özellikle turizm alanında önemli projelere imza attığını hatırlattı. Vali Kızılcık, “DOKA tarafından turizm alanında çağrıya çıkılmasını birlik olarak iyi değerlendirdik. Birlik olarak ilimizin turizm altyapısının geliştirilmesi ve bölgemizin uluslararası alanda daha iyi tanıtılması adına önemli projeler hazırladık ve uygulamaya koyduk. Projelerimizden bir tanesi bölgemizdeki turizm alanlarına daha iyi ulaşılması için tabelalandırma projesiydi. Tabelaların yerleri tespit ediliyor ve Haziran ayı sonunda bu proje tamamlanmış olacak. Bölgemizdeki turistler bu tabelalar sayesinde turizm alanlarını rahatlıkla bulabilecek” dedi.

Bölgenin özellikle Körfez ülkelerinde daha iyi tanıtılması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Vali Kızılcık “Bu ayın sonunda Dubai’de turizm fuarında tanıtım yapılacak, yaklaşık 15 gün sonra ise Riyad’da fuarda bir tanıtım yapılacak” diye konuştu.

Toplantıya katılan Rize Valisi Hacımüftüoğlu ise var olan süre içerisinde en iyisini yapmayı amaçladıklarını ifade ederek “Birliğimiz her ne kadar Trabzon Valimizin dediği gibi fonksiyonu azalmış olsa da önemli bir müessese. Birliğimiz var olduğu sürece en iyisini yaptırmak bizim görevimiz. İşin iyi yapılması için bizde gerekli yükü alıyoruz. Sayın Valimizde bu işi üstlendi götürüyor. Sayın Valimiz ve mesai arkadaşlarına yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda yapılan seçimle, Birlik Encümen Üyeliklerine; Ercan Yavuz, Ziya Köse, Hüseyin Bedir, Cemal Şahin, Ali Rıza Sancaktutan ve Muhammet Balta seçildi .
Kaynak: İHA