The Economist, Multimedya Haberciliğe Ağırlık Vermeye Başladı

Akıllı telefonlar ve tablet kullanımının yaygınlaşması ve “sosyal medya” anlayışının hız kazanması hiç şüphesiz klasik gazetecilik anlayışını da derinden etkiliyor.

Dünyanın önde gelen medya kuruluşları bu hızlı değişim karşısında yarışta geri kalmamak için, değişime ayak uydurmaya çalışıyor.İngiltere’nin dünyaca ünlü haftalık haber dergisi The Economist de, bu değişime ayak uydurmaya çalışan medya kuruluşlarından birisi.

Bu yılın Şubat ayından itibaren “multimedya haberciliğine” ağırlık vermeye başlayan İngiliz dergisi, akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan dijital baskı aboneliğine de büyük önem veriyor.

Derginin internet sitesinde ana sayfadan yayınlanan multimedya haberlerin bir kısmında dergi editörleri “The Economist stüdyosunda” uzmanlarla söyleşi yaparken, diğer bir kısmında ise belgesel formatında kısa “dosya haberlere” yer veriliyor.

Bu haberleri, dijital baskıya abone olanlar da tablet ve akıllı telefonlarından rahatlıkla izleyebiliyor.İngiltere’nin önde gelen gazetesi The Guardian yönetimi de geçtiğimiz yıl yaptıkları açıklamada, sosyal medya anlayışına daha çok önem vereceklerini ve aşamalı olarak gazetenin baskı sayfa sayısını azaltacaklarını duyurmuştu. Bu çerçevede, gazete, magazin ve spor gibi günlük yayınlanan ekleri haftanın bazı günlerinde vermeye başlamıştı .