Temsili Rektör, Okulunun Eksikliklerinin Giderilmesini İstedi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında koltuğunu Turgut Özal İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Arif Atalay’a devretti.

Temsili Rektör, Okulunun Eksikliklerinin Giderilmesini İstedi
Atalay ilk olarak, okullarının bazı eksikliklerinin giderilmesi talimatını verdi. Okul Müdürü Muhlis Öncel, sınıf öğretmeni Zakire Şahin, öğrenciler Arif Atalay, Nisa Aksoy, Begisu Sakar ve Mehmet Taha Terzi ile Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne gelen Turgut Özal İlköğretim Okulu yönetici ve öğrencilerini, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ve Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu karşıladı. Temsili Rektör Arif Atalay’ı makamına oturtan Koçak, Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verdi. 23 Nisan’ı sadece çocuk bayramı olarak görmenin bir eksiklik olacağını vurgulayan Rektör Koçak, “Gelecek, bugünden inşa ediliyor. Geçmişin üzerine geleceği bugünün insanı, özellikle genç nesiller kuruyor. Bu nedenle gençlerimizin en iyi şekilde eğitilmesi ülkemiz ve insanlık için çok önemlidir.” dedi.

Son 2 günde Atatürk Üniversitesi’nde ve şehirde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili yapılan toplantı ve kültürel etkinlikleri de hatırlatan Koçak, “Rahmetli Turgut Özal, idareciliği ve yönetme misyonuyla Türk milletine, devleti, gençliğine öz güven kazandırdı. Okulunuzun onun adını taşıması ayrıca gurur verici.” şeklinde konuştu.

Temsili rektör Atalay ise Turgut Özal İlköğretim Okulu’nun sınıf kapılarının değiştirilmesi ve sınıflara kitaplık yapılması, bahçe duvarlarına korkuluk demiri yerleştirilmesi ve bir projeksiyon cihazı alınmasını istedi. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, istenenlerin en kısa sürede yerine getirileceğini kaydetti .