Stockholm'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Büyük İlgi

Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşavirliği, İsveç Diyanet Vakfı ve İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliği büyük ilgi gördü.

Stockholm'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Büyük İlgi
Etkinliğe Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, Müsteşar Cengiz K. Fırat, Müsteşar Alp Ay, 2. Katip Nadir Akan ve müşavirlerin yanı sıra Türkiye'den gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, 2011 Türkiye Kur'an okuma ikincisi Ahmet Yüksel de katıldı.

Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği etkinlikte Neyzen Ahmet İnce ve Ahmet Ayaz konuklara tasavvuf müzik ziyafeti çektiler

Programın açılış konuşmasını yapan Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, gelen misafirlerin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, toplantıya olan yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de günün anlam ve öneminden bahsetti. Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapan Keleş, 'Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'Ey Allah'ın kulları kardeş olun'. Kur'an-ı Kerim de diyor ki; 'Müminler kardeştir. ' Programın sonunda Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu, Türkiye' den katılan misafirlere, Büyükelçi Korutürk'e ve İsveç' in en büyük Türk örgütü olan Türk İşçi Dernekleri Federasyon Başkanı Hasan Dölek'e katkılarından dolayı birer şilt verdi.
Kaynak: İHA