Simav’da 23 Nisan’a Coşkulu Kutlama

Atatürk’ün Çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92. yılında Kütahya Simav’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Simav’da 23 Nisan’a Coşkulu Kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Belediye Meydanında Atatürk anıtına protokolün katıldığı çelenk sunumu ile başladı.

Törenlere Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mahmut Kemal Akbaş, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Cumhuriyet Savcısı Musa Güney, DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Gavas, İlçe Emniyet Müdürü İlker Olut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Meydanındaki programın ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve halk Yusuf koyuncuoğlu İlköğretim Okulunun ev sahipliğindeki kutlamaları izlemek üzere Akbaldır Stadına geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kaymakam Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Mahmut Kemal Akbaş, Belediye Başkanı Kasım Karahan çocukların ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. “YORULSANIZ DAHİ, ATATÜRK’Ü TAKİP EDECEKSİNİZ” Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi Bilimin ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği, çağın en önemli sorununun; milletlerin gelecekleri olan çocuklarını ve gençlerini en iyi şekilde yetiştirmeleri sorunu olduğunu ifade etti.

Şirikçi, “Çünkü, çocuklarına değer vermeyen, sahip çıkmayan, onlar için gerekli hizmeti üretmeyen, yatırım yapmayan milletlerin, geleceğe güvenle bakmaları, mümkün değildir” dedi.

Atatürk’ün milletimizin geleceğinin aydınlık ve güvenli olması için, çocuklarımız ve gençlerimizin; daha iyi, bilinçli, uyanık, cesur, milli ahlaklı, karakterli, yapıcı, güçlü iradeli, kuvvetli yetiştirilmesini istediğine vurgu yapan Şirikçi, ‘Atatürk’ün dediği gibi, yorulsanız dahi, Atatürk’ü takip edeceksiniz. Çünkü sizler, görevinizi, sorumluluğunuzu ve onurunuzu, her şeyin üstünde tutacaksınız. Böylece geleceğin çağdaş, demokratik Türkiye’si, sizin omuzlarınızda, başarılarınızla yükselecektir. Bunun için çok okuyup, çok çalışacaksınız” dedi.

“GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ”
Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin yanı sıra aynı okulun folklor ekiplerinin yöresel halk oyunları gösterileri, ilgi ile izlendi.

İzleyiciler belediyenin davetlisi olarak geldikleri Simav’da resmigeçit törenlerine katılan Azerbaycan ve Makedonya ekiplerine sevgi gösterisinde bulundu, ayakta alkışladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Bando Takımının eşliğinde yapılan resmigeçit töreni ile Simav’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları sona erdi.

Kutlamalarda nineler ve dedeler yarışı ilgi gördü. Ayrıca izleyiciler için Kaymakamlık tarafından düzenlenen büyük ödülü Tavşanlı’dan Simav’a gelen Ergün ailesinin 4 yaşlarındaki minik kızları Lara Ergün kazanırken diğer izleyicilerde sürpriz hediyeler kazandı .
Kaynak: İHA