Nizip ve Nurdağı İlçelerinde Törenler Düzenlendi

Gaziantep'in Nizip ve Nurdağı ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Nizip'te Cumhuriyet Meydanı'ndan bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program, daha sonra ilçe stadyumunda devam etti.

Ardından ilçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ile birlikte stadyumda bulunan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Abdullah Dağlı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir okumaları, tören geçişi, minik öğrencilerinden oluşan gösteri gurubunun etkinliği, tekvando gösterisi, zeybek gösterisi, kız erkek gösteri grubu sergilediği hareketlerin sunumu ile devam eden program, karma yörelerin halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Programa Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, İlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan katıldı.

-Nurdağı'nda kutlamalar-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nurdağı'nda coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anıttaki törenin ardından kutlamalar, Vali Lütfullah Bilgin Spor Kompleksi'nde okullarda eğitim gören öğrencilerin sergilediği gösterilerle devam etti.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Bütün çocuklara bayram bilincini aşılamak gerektiğini ifade eden Başıbüyük, şunları kaydetti:

''Çocuklara kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü, devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar dün ve bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık olması ve bu tür tuzaklara düşmemesi için yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz.''

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri halk oyunu gösterileri sergilerken, vatandaşlar da çocuklarıyla eğlenceye eşlik etti. Ardından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

Törene, Kahramanmaraş Kaymakam Abdulkadir Okay, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Saygılı, Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Duran Yılmaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı .
Kaynak: AA