Erdemli'de YGS Birincisi Fem Dershanesi'nden Çıktı

Mersin’in Erdemli ilçesinde YGS geleneği yine bozulmadı.

Erdemli'de YGS Birincisi Fem Dershanesi'nden Çıktı
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Erdemli'de birinci FEM Dershanesi'nden çıktı. Erdemli’de eğitim hayatına katkıda bulunan ve binlerce öğrenciyi üniversiteli yapan FEM Dershanesi'nde sınava hazırlanan Anadolu öğretmen Lisesinden mezun olan Rümeysa Gürsoy, tüm puan türlerinde aldığı puanla Erdemli birincisi oldu. Rümeysa Gürsoy YGS-1'de 463, YGS-2'de 461, YGS-3'de 439, YGS-4'de 428, YGS-5'de 453 ve YGS-6'da 464 puan alarak ilçe birincisi oldu. FEM Dershanesi Müdürü Murat Aktaş öğrencilerinin derece yaparak tüm alanlarda başarı sağlamasının tesadüf olmadığı söyledi.

Aktaş, “Öğrencimiz düzenli ve programlı ders çalışarak kaliteli dokümanlarımız sayesinde bu başarıyı elde etmiştir. Dershanemiz hem bireysel hem de kitlesel bir başarı elde etmiştir. Başarılı olan tüm öğrencileri tebrik eder, emeği geçen aileler, okul öğretmenleri ve dershane öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu.

İlçe birincisi olan Rümeysa Gürsoy bu başarıda ailesinin ve dershane öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu belirterek, "Düzenli ve programlı bir şekilde ders çalıştım. Dershanenin verdiği dokümanları zamanında kullandım. LYS'de bu başarıyı sürdürerek tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istiyorum. Hayalimde doktorluk mesleği var.” diye konuştu.

Rümeysa Gürsoy’un velisi Durali Gürsoy ise kızının bu başarıyı elde etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu başarı da katkısı olan öğretmenlerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu .