Cumhuriyet Meydanında Bayram Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında Bayram Kutlaması
Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Abdullah Atay, makamını verdiği Eylem Fırat İlanbey ile, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, makamını verdiği Türkan Tunçekiç ile gelirken, kara, deniz, hava komutanları, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk koyma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İzmir Valisi Cahit Kıraç; İstiklal Marşı'nın ardından makamını devrettiği Ekin Nalbantoğlu ile anıt defterini imzaladı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç; anıt defterine şöyle yazdı: 'TBMM'nin açılışının 92. yılını büyük coşku, gurur ve heyecanla kutluyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız münasebetiyle seni bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz. Dünyanın tek çocuk bayramını armağan ettiğin Türk çocukları ile birlikte çağdaş uygarlık yolunda gösterdiğin hedeflere doğru büyük bir inanç ve kararlılıkla ilerlediğimizi ifade ediyoruz. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla bütün Türk milletinin gayreti, ülkemizi dünya ile her alandarekabet eden, mutlu insanların yaşadığı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'ye doğru hızla götürmektir. Bu zorlu ve kutsal yarışta sürekli değişimi ve gelişimi öngören ilke ve inkılapların bizi farklı ve güçlü kılan en büyük kazancımızdır. Aziz hatıran önünde çocuklarımız ile birlikte saygı ile eğiliyoruz. ' Anıt defterinin imzalanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA