Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'te Çocukları Ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Siz Türkiye'nin çiçek buketisiniz.

Birbirinize güzel arkadaş olun ki Türkiye içerisinde mutlu bir hava daima yaşanabilsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 81 ilden gelen ve Ankara'da eğitim gören ilköğretim öğrencileri ağırladı. Rengarenk kıyafetleriyle Köşk'ü şölen alanına çeviren minikler, ay-yıldız yansıtıldığı sahnede hünerlerini sergilediler.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, "Bir gün birileri çıkacak bizim yerimizde olacak, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakan olacak ve sizler o günleri göreceksiniz. Hepimiz sizlere daha güzel bir Türkiye bırakmak için uğraşıyoruz. Ne varsa ne yoksa hepsi sizin için. Bunun kıymetini hepiniz bilin. Sizden de bizim arzumuz şu; bizden ileride ülkeyi devralırken çok iyi hazırlıklı olun. Öğretmenlerinize sesleniyorum. Çocuklarımızın hepsini güzel yetiştirin, hepsibilgili olsun, yetenekli olsun. Onlar görevlerini devralıp da başladıklarında bizlerden daha iyi hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullandı.

"Sizler ne kadar neşeli olursanız, ne kadar çok mutlu olursanız biz de o kadar mutlu oluruz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Maalesef bugün bazı ülkeler var ki çocuklar sizler kadar mutlu değil. Bazıları var ki çocuklar sokağa bile çıkamıyorlar. Bazıları var ki çok fakir. Dolayısıyla onların da biran önce mutlu olmasını isteriz. 23 Nisan aslında bir gün değil, 1 hafta boyunca kutlanıyor" dedi.

ÇOCUKLARA 'İYİ ARKADAŞ OLUN' TAVSİYESİ
Çocuklara "Siz Türkiye'nin çiçek buketisiniz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara nasihatte bulunarak, "Birbirinize güzel arkadaş olun ki ileride Türkiye içerisinde de hep mutlu, huzurlu bir hava daima yaşanabilsin. Annenize, babanıza, kardeşlerinize benim selamlarımı, en iyi dileklerimi götürün. Hepsine mutluluklar dilediğimi söyleyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara tavsiyede bulunarak, şunları kaydetti: "Sizler iyi yetişirken tabi ki annenizin, babanızın, büyüklerinize itaat edeceksiniz ve onların tavsiyelerini dinleyeceksiniz. Bazen size zor gelebilir ama onlar daha doğruyu bilirler. Öğretmenlerinizi çok dikkatli bir şekilde dinleyeceksiniz ve tavsiyelerine uyacaksınız. Bütün bunları dinlediğinizde sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde büyüyeceksiniz ve ondan sonra hem ailenize hem de memlekete en güzel evlatlar olacaksınız."

Konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, İnci Özel İlköğretim Okulu Öğrencilerinden İbrahim Akın Yılmaz karakalem portre çalışması hediye etti
Kaynak: İHA