CHP İl Başkanı Ali Peri'den YGS Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, Gaziantep'in YGS'de 66. sırada yer almasını eleştirerek, "Bu başarısızlık AK Parti'nin eseridir" dedi.

İl Başkanı Ali Peri, 2012 YGS sınavında Gaziantep'in 66. sırada yer almasını değerlendirirken, "Bu başarısızlık tamamen AKP'nin eseridir. Hiçbir konuda kimseden fikir almayan, kargadan başka kuş tanımayan, eğitim konusunda toplantı yaparken muhalefetten temsilci bile çağırmayan zihniyet, hiç değilse çıkıp dürüstçe, 'Beceremedik, beceremeyeceğiz' deme erdemini göstermelidir" diye konuştu

Peri, son 10 yılda olduğu gibi Gaziantep'in eğitim başarı sıralamasının yine yerlerde süründüğünü ileri sürerek, "Her sınav sonucu açıklandığında, her başarısızlık ortaya çıktığında demeçler verip 'Yapacağız, edeceğiz' diyenlerin hiç bir şey yapmadıkları ve yapmayacakları bu sonuçlarla bir kez daha tescillenmiştir. Gaziantep'in haklarını savunamayan iktidar milletvekilleri ne yazık ki eğitimde de sıfır üstüne sıfır çekmeye devam etmektedir. Çözüm için gerçek projeler üretmemektedir. İktidar vekilleri tümbaşarısızlıklarına rağmen hala aynı kafada gidiyorlar. Gereksiz sataşma ve polemiklerle günü kurtarıp, gerçek sorunları gizlemeyi tercih ediyorlar. Eğitim sorunumuzla ilgili sürekli konuşuyorlar. Ama icraatta okul yapmaya çalışmak dışında bir şey yok. Eğitimle ilgili toplantı yaparlar, muhalefeti çağırmazlar. Karar alırlar, fikir sormazlar. Sonra da çıkıp 'Bu hepimizin sorumluluğudur' derler. Böyle siyaset olmaz. Böyle mantık olmaz. Böyle iş yapılmaz. Eğer böyle yapıyorsan da tüm sorumluluk sana aittir. Birkez daha söylüyorum ki, AKP kadroları Gaziantep'in eğitimdeki içler acısı halinin tek sorumlusudur. Bunun içinden 'Göç var, nüfus artıyor' diyerek sıyrılamazsın. İktidarsın, belediyeler de elinde. Nüfus artıyorsa, göç varsa sen de hizmeti artıracaksın. Kadroları artıracaksın. Gerçek sorunlar kömür ve bulgur dağıtarak çözülemiyor maalesef. Biz her zaman 'her konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız' dedik. Bir gün gelip fikir mi sordunuz? Aldığınız bir kararı mı danıştınız? Bu konuyu manşetlerine taşıyanbasının önerilerini mi dikkate aldınız? Hayır. Sadece konuştunuz ve Gaziantep gençliğini eğitimsiz bıraktınız. Bari bundan sonra gerçek çözümler üretin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda böyle bir durumla bizi karşı karşıya koyan ve bu açıklamayı yapmak zorunda bırakan sorumluları esefle kınıyorum. Bu vesile ile ve tüm olumsuzluklara rağmen geleceğimizin umudu çocuklarımızın bayramlarını kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA