Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri İlçelerinde Törenler Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Bozüyük'teki kutlamalara Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Savcısı İsa Tuncay, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Stadı'ndaki tören, protokolün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Demir, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin egemenlik anlayışının milli varlığın teminatı olduğunu belirterek, ''Atalarımız, kendilerinden sonra gelen kuşaklara daha iyi, mutlu ve modern bir Türkiye bırakmak için canları ve kanlarıyla mücadele ederek bu vatanı bizlere ve çocuklara bırakmıştır'' dedi.

Kutlamalar halk oyunları ekibinin ve gösteri gruplarının gösterisiyle sona erdi.

-Söğüt

Söğüt ilçesindeki kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçe Stadı'nda düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Vural Karagül, Garnizon Komutanı Binbaşı Emin Alan, Belediye Başkanı Osman Güneş, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ekim, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kaymakam Karagül, Garnizon Komutanı Binbaşı Alan ve Belediye Başkanı Güneş, halkın ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasıyla devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uçkun, burada bir konuşma yaptı. Şiirlerin ve öğrenci andının okunmasının ardından program, kutlamalar kapsamında düzenlenen spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları ekibinin gösterisi, halat çekme, çuvalla yürüme yarışmalarını ve tören geçişiyle sona erdi.

Kutlamalar kapsamında Karagül, Güneş ve Ekim makamlarını bir süreliğine öğrencilere teslim etti.

-Gölpazarı

Gölpazarı ilçesindeki kutlamalar, Gazimihal İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlıcan Yakar'ın Kaymakamlık, Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencisi Erdek Kök'ün Garnizon Komutanlığı, Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Kan'ın Belediye Başkanlığı ve Gazimihal İlköğretim Okulu öğrencisi Melek Nur Şen'in Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu temsili olarak teslim almasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Gökhan İnan, Belediye Başkan Vekili Fevzi Şen, Cumhuriyet Savcısı Fatih Ekinci, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Stadı'nda devam törenlerde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, bir konuşma yaptı. Kutlamalar, şiirlerin okunması, halk oyunları ekibinin gösterisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

-Osmaneli

Osmaneli ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki kutlamalara Kaymakam Ali Ada, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Hüsamettin Korkmaz ve Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Işıkan, Cumhuriyet Savcısı Ferdi Özer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Törenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiirlerin okunması ve ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

-Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Cumhuriyet savcısı Hikmet Bakan, Emniyet Amiri Hüseyin Avni Özcan, Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İrem Yazıcı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Stadı'nda kutlamalar Kaymakam Çağlar, Garnizon Komutanı Erdin ve Belediye Başkanı Yalçın'ın öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ulusal egemenlik ve çocuk bayramının geçmişle yüzleştiren, asla unutulmaması gerekenleri tekrar hatırlatan ve bu günlere nasıl gelindiğini düşünmesini sağlayan önemli bayramlardan biri olduğunu söyledi.

Tören, öğrenciler tarafından şiirler okunması, halk oyunları gösterileri ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kutlamalar kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Vediha Gürbulak Kaymakamlık, Beşeylül İlköğretim Okulu öğrencisi Ender Çetinkaya Garnizon Komutanlığı, Beşeylül İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Gizem Erdin Belediye Başkanlığı, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Öztosun Savcılık, Pazaryeri İlköğretim Okulu öğrencisi Berna Polat İlçe Emniyet Amirliği ve Pazaryeri İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Nur Akkoyun da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına temsili olarak bir süreliğine oturdu .
Kaynak: AA