Balıkesir'deki 23 Nisan Gösterilerinde Renkli Görüntüler Yaşandı

Balıkesir'de 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Program, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı.

Daha sonra Atatürk Stadyumu'ndaki kutlama programına geçildi. İstiklâl Marşı'yla başlayan kutlamalar Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ile Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk'ün halkı selamlamasıyla devam etti. Rengarenk kıyafetleriyle gösterilerini sergileyen öğrenciler büyük alkış aldı. Vali Arslan, bu güzel bayramı Türk milletine ve çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla andığını, her geçen yıl daha büyük coşku ve katılım içinde bayramları kutlamaya devam edeceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Stadyumdaki kutlamada öğrenciler müzikler eşliğinde oyunlar oynadı, gösteriler sundu. Tribünlerdeki aileler, beraberindeki çocuklarıyla gösterileri seyretti. Tören sonunda Vali Arslan, Başkan Ok ve Tümgeneral Öztürk, sahaya inerek çocuklarla sohbet etti, bayramlarını kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

TEMSİLİ VALİ, OKULUNA KAPALI SPOR SALONU SÖZÜ ALDI
Bu arada ilköğretim okullarından seçilen öğrenciler, okul müdürleri nezaretinde makam ziyaretlerinde bulundu. Valilik makamına 23 Nisan İlköğretim Okulu 5/D sınıfı öğrencisi Nazlı Sarı oturdu. Sarı, Vali Yılmaz Arslan ile bir süre sohbet ettikten sonra daire müdürleriyle telefon görüşmeleri yaptı. Küçük vali, İl Milli Eğitim Müdürü'nden okulların peyzaj düzenleme çalışmalarının yapılmasını ve engelli öğrenciler için özel sınıf istedi. Ayrıca kendi okulu için kapalı spor salonu sözü aldı.İl Sağlık Müdürlüğü'ne, bütün okullardaki öğrencilerin sağlık taramaları ve aşılarının düzenli yapılması talimatı verdi. İl Jandarma Komutanı, İl Tarım Müdürü ve İl Gençlik Spor Müdürü'ndense çalışmaları hakında bilgiler aldı. Soruları da cevaplayan Nazlı Sarı, valiliğin heyecan verici olduğunu, bu makamın büyük ve şehrin yönetiminde en etken güç olduğunu söyledi.

Sarı, doktor olmak istediğini sözlerine ekledi.

VALİ ARSLAN'IN OĞLU, REKTÖRLÜK KOLTUĞUNA OTURDU
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nde ise rektörlük koltuğuna, Vali Arslan'ın küçük oğlu Erkan Arslan oturdu. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Erkan Arslan ve Sena Akçay, okul müdürü ve sınıf öğretmenleri eşliğinde BAÜ Rekötürü Mahir Alkan'ı ziyaret etti. Üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Arslan, ilk olarak Balıkesir Valisi ve Belediye Başkanı ile telefonda görüştü. Vali Arslan'dan kampüs yolu için destek isteyen küçük rektör Arslan, daha sonra Başkan Ok ile görüştü ve kanalizasyon şebekesi problemini çözdüğü için teşekkür etti.İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın makamına ise Ali Şuuri İlköğretim Okulu öğrencisi Efekan Çakır oturdu. Çakır, telsizden bazı emirler verdi .