Aydın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Aydın Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Kerem Al, etkinlikler çerçevesinde koltuğunu Ekrem Çifci İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Miray Erdoğan'a bıraktı. Miray Erdoğan, konuşmasında, çocukların toplumun aynası ve geleceğin güvencesi olduğunu belirterek, ''Gözleri gülen, gelecek kaygısı duymayan, Atasının izinde yürüyen, çağdaş, üretken ve sağlıklı nesiller yetiştirmek en büyük arzumuzdur'' dedi.

Adnan Menderes Stadyumu'ndaki kutlamalara, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kamu kurumlarının daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, buradaki konuşmasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü olan 23 Nisan'ı, Mustafa Kemal Atatürk'ün bayram kabul ederek, çocuklara verdiği değeri ve önemi bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Geleceğin teminatı olan çocukların, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, ilkeleri doğrultusunda toplumun her alanındaki atılımlara öncülük yapacağını ifade eden Töre, ''Çocuklarımızın, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir'' dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve gösterilerinin ardından, kutlamalar sona erdi .
Kaynak: AA