Adana'nın İlçelerinde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana'nın ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aladağ'daki kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne, Kaymakam Taner Kılıç, Belediye Başkanı Yusuf Baş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ünal Güder ve diğer ilgililer tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlandı.

Sinanpaşa YİBO bahçesinde devam eden kutlamalarda, Kaymakam Kılıç, Belediye Başkanı Baş halkı ve öğrencileri selamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul'un, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Sinanpaşa YİBO ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri şiirler okudu.

Öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon ile koşu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kozan'da, Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda Kaymakam İzzettin Sevgili, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper ve Belediye Başkanı Kazım Özgan ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

İsmet Atlı Şehir Stadı'ndaki tören ise Kaymakam Sevgili, Garnizon Komutanı Siper ve Belediye Başkanı Özgan'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Gerçekleştirilen atletizm yarışmalarının ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Etkinlik, tören geçişi ile sona erdi.

Ceyhan'da ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, İlçe Garnizon Komutanı Personel Yarbay Ümit Şener, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ile öğrenciler daha sonra Şehir Stadı'ndaki törene katıldı.

Öğrencilerin günün anlamına dair şiirler okumasının ardından çeşitli gösteriler sunuldu. Roman öğrencilerden oluşan dans grubunun gösterilerine başlamasıyla aileleri de alana indi. Roman öğrencilerle ailelerinin birlikte sundukları danslar renkli görüntülere sahne olurken, stadı dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Öte yandan kutlama programı sırasında sıcaktan bayılan velilerden Gülizar Baylet ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baylet'in sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi .
Kaynak: AA