23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Düzce ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynaşlı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören, Kaynaşlı Şehir Stadı'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Etkinlikler kapsamında, ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekipleri gösteri sunarken, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz tarafından ödül verildi.

-Yığılca-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yığılca'da törenlerle kutlandı.

Anıtpark alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, daha sonra makamında minik öğrencileri ağırladı.

Makamını Mevlana İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Büşranur Çelik'e bırakan Kaymakam Gezici, Çelik'ten gelen talepleri dinledi.

Ziyaret sonrası ilçe spor salonunda düzenlenen törene katılan Gezici, burada yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği olan gençlere her zaman güvendiklerini ifade ederek, öğrencilerin iyi bir eğitim almaları için durmadan çalışacaklarını bildirdi.

Törende, öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi ve şiir dinletileri gerçekleştirildi.

-Gölyaka-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Gölyaka ilçesinde de yaşandı.

Anıtpark'ta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, ilçe stadında devam etti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile çok sayıda yetkilinin katıldığı törende, öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sundu.

Öte yandan kutlamalar, Akçakoca, Çilimli ve Cumayeri ilçelerinde de yapıldı. Çeşitli gösteri ve yarışmaların düzenlendiği törenlerde, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi .
Kaynak: AA