23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir'in ilçelerinde kutlanıyor.

Selçuk'ta, Hükümet Konağı önündeki alanda başlayan törenler, Selçuk Belediyesi tören alanında devam etti.

Kaymakam Ayhan Boyacı, törendeki konuşmasında, günün önemini vurgulayarak, ''Dünyada tüm çocuklara armağan edilmiş böyle egemenlik bayramı bulunmuyor. Bayram, Türk ulusuna kutlu olsun'' dedi.

Törene, Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Aksoy Ağtürk, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Alabay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek ile çok sayıda öğrenci ve kişi katıldı.

-Urla-

Urla'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 12 Eylül Stadı'nda devam etti.

Kaymakam Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve Garnizon Komutanı Per. Yrb. Ahmet Aytaç'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutladığı törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

İlçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, merasim geçişinin ardından sona erdi.

Bu arada, etkinlikler çerçevesinde, 80. Yıl Gazi İlköğretim Okulu bünyesinde yer alan, hayırsever çift Sezai ve Gönül Akdağ çifti tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

-Tire-

Tire 4 Eylül Stadyumu'ndaki törene, Kaymakam Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol ile çok sayıda öğrenci ve kişi katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ölçer, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

''23 Nisan 1920, artık sonu geldi denilen, ordusu dağıtılmış, toprakları paylaşılmış, yıllar süren savaşlarda harap ve bitap düşmüş bir milletin, Atatürk'ün yol göstericiliğiyle adeta bir küllerinden yeniden doğduğu, taşıyamayacağı sanılan bir yükü damarlarındaki aldığı asil kandan aldığı güçle kaldırarak, Cumhuriyet olma yolunda ilk adımı attığı gündür. 23 Nisan günü, Cumhuriyet idaresinin ilk adımı olarak, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.''

Konuşmanın ardından törene katılan öğrenciler, protokolü selamlayarak geçit törenini gerçekleştirdi .
Kaynak: AA