23 Nisan Kutlamaları Buruk Geçti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Fener Sahasında tören düzenlendi.

23 Nisan Kutlamaları Buruk Geçti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Fener Sahasında düzenlenen tören buruk geçti.

Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Sevgili yavrularım, bugün milli birlik ve beraberlik duygusuyla coşan ve güçlenen birlik ve beraberliğimizin temsil edildiği TBMM kuruluşunun 92. kuruluş yıldönümüdür. Bugünü sonsuz bir istek ve yüksek bir heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan milli benliğimizle hür bir devlet olmanın kıvancı ve sevinciyle milli egemenliğe sahip çok güçlü bir devlet olarak milli varlığımızı yüceltmek ve güçlü bir devlet olarak bu karar ve heyecanın duyduğumuz mutlu bir gündür” dedi.

Daha sonra Yayla İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Topçu tarafından öğrenci andı okundu. Ardından, Yeşiltepe İlköğretim Okulu öğrencisi Melihcan Akgün ve Dilaver İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Talha Bakkal tarafından şiir okudu. Ardından, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde şiir, komposizyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerin verilmesinin ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından geçiş töreni gerçekleştirildi.

Törende, Çaycuma’da meydana gelen köprü çökmesinden dolayı Zonguldak Fener Sahasında yapılacak olan koro ve halk oyunları gösterisinin iptal olduğu belirtildi .
Kaynak: İHA