Yabancı Öğretmen ve Öğrenciler Simav'a Geldi

Azerbaycan ve Makedonya'dan 16 öğretmen ve 49 öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Simav Belediyesi'nin davetlisi olarak kente geldi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplam 65 kişilik kafileyi 4 gün süresince kentte misafir edeceklerini bildirdi.

Öğrencilerin 23 Nisan'da Simav'da düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılarak ülkelerinin halk oyunlarını sergileyeceklerini ifade eden Karahan, ''Simav tarihinde 3'üncü kez yabancı uyruklu öğrencileri misafir ediyoruz. Öğrenciler hemşehrilerimiz tarafından evlerde, öğretmenleri ise belediyemizin davetlisi olarak Eynal Kaplıcaları'nda konuk edilecek'' dedi.

Karahan, yabancı öğrencilerin gönüllü vatandaşlar tarafından evlerde misafir edilmesinin ilçenin yurt dışında tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

-Model uçak kursunu tamamlayan öğrencilere sertifika

Simav ilçesinde, Türk Hava Kurumu tarafından düzenlen model uçak kursunu başarıyla tamamlayan 23 öğrenciye sertifikaları verildi.

THK Simav Şube Başkanı Mehmet Uzun, Çitgöl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumun halktan aldığını halka verdiğini söyledi.

Kursun 10 gün sürdüğünü belirten Uzun, kursa katılan öğrencilere ve okulun idarecilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Serdal Şimşek da kursa katılan öğrencilerin aynı zamanda bursluluk sınavına da girmeye hazırlandığını anlatarak, ''Bu kurs, bursluluk sınavına katılacak öğrencilerimize tam anlamıyla moral ve motivasyon aşıladı. Bunun için de okulumuzda böylesine önemli bir etkinliğin düzenlenmesine vesile olanları tebrik ediyorum'' dedi.

Daha sonra, öğrencilere sertifikaları takdim edildi .
Kaynak: AA