3. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Elemeleri Yapıldı

Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları Siirt bölge finali Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde büyük bir katılımla Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Yarışmanın açılış bölümüne, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Gurup Başkanı Mustafa Yavuz, İl milli Eğitim Müdürü Davut Okçu ve öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

9 farklı ilden 52 bay-bayan yarışmacı öğretmen ve öğrencilerin misafir edildiği yarışma bütün kategorilerde büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Yarışmada her dalda ilk üçe giren öğrencilere çeyrek altın ve onları hazırlayan öğretmenlerine ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Siirt İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Okul Müdürü Mehmet Fatih Göztok, “Öğrencilerimizi mesleğe hazırlarken mesleğin temelini oluşturan kaynakları anlamlandırabilmek ve onları daha iyi anlayabilmek, anlatabilmek için olmazsa olmazımız Arapça'dır, çünkü Arapça mukaddes kitabımız Kur’an-ın dilidir..” dedi.

Bilgi yarışmasında, Diyarbakır Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge ikincisi, Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge üçüncüsü oldu. Şiir yarışmasında, Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge ikincisi, Mardin Nusaybin Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge üçüncülüğünü elde etti. Hitabet yarışmasında ise Şırnak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge birincisi, Şanlıurfa Bozova İmam Hatip Lisesi bölge ikincisi ve Siirt Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi bölge üçüncüsü oldu .