Ygs İnegöl Birincisi Fem Dershanesi’nden Çıktı

Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı (YGS)'nda Bursa’nın İnegöl ilçesinin dereceleri Fem Dershanesi’nden çıktı.

Fem Dershanesi İnegöl Genel Müdürü Hasan Çakır, “İnegöl’de sınava giren öğrenciler arasında Elif Beyza Toğrul dört dalda YGS İnegöl birincisi, Halenur Tetik ise İnegöl ikincisi olmuştur.” dedi.

Başarının altında danışmanlık faaliyetlerinin etkili olduğunu belirten Genel Müdür Hasan Çakır, “Sınavdan önce öğrencilerimizi sistemli bir şekilde çalıştırdık. Hem İnegöl hem Bursa hem de İstanbul genelinde yapılan ortak sınavlara bu öğrencilerimizi göndererek arkadaşları arasında yerini görme şansını verdik. Bu da öğrencilerimizi inanılmaz derecede motive etti. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimin yanı sıra dershane olarak bol bol soru çözdürerek başarı çıtalarını yükselttik. Bana göre verdiğimiz sistemli eğitimin yanında en büyük katkıyı danışmanlık (rehberlik) sistemi sağlamıştır. Danışman öğretmenlerimiz, öğrencilerini kendi evlatları gibi görerek hem ders olarak hem de manevi olarak yanlarında yer alarak haftalık ders takibi yapmışlardır. En önemlisi de aileleriyle düzenli iletişim içerisine girerek başarıyı sağlamışlardır. YGS İnegöl birincisi öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederiz.” dedi.

Diğer öğrencilerinin de başarılarının çok iyi olduğunu söyleyen Çakır, "Bu başarılarda emeği geçen okul öğretmenlerini, velilerimizi, özellikle dershane, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz. İnegöl eğitimine ve başarısına sağladığımız katkı artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.

Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden YGS İnegöl birincisi Elif Beyza Toğrul şunları kaydetti: “Başarımın arkasında okul, aile ve planlı çalışmaya yönlendiren dershanemin etkisi çok büyüktür. Aslında çok ilginç bir sistem yok. Herkes ne yaptıysa biz de öyle yaptık. Dershane öğretmenlerimiz bize yol gösterdiler."Ev hanımı bir anne ile işçi bir babanın kızı olan Toğrul, hangi bölümü tercih edeceği sorusuna, “Doktor olmak istiyorum. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi .