YGS’de Adana Birincileri Yine İşık Dershanesi’nden Çıktı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda Işık Dershanesi öğrencisi Selim Demirdelen 493,227 puanıyla Adana 1.'si ve Türkiye 19.’su oldu.

Dershane öğrencilerinden Hilal Gök ise sıralamada yine Adana birinciliği ve Türkiye 41.’ligini elde etti. Sınavda ilk 500’e giren öğrencileriyle basın toplantısı düzenleyerek sevincini paylaşan Işık Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Seyman, son son dört yıldır Adana birincilerini çıkarma başarısını gösterdiklerini söyledi.

Kazandıkları derecelerin tesadüfü olmadığını dile getiren Seyman, bunun verilen doküman, yapılan rehberlik faaliyetleri, kaliteli öğretmen ve planlı çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.

Haziranda yapılacak LYS'ye hazırlanan öğrencilerin zamanı iyi değerlendirmelerini ve eksik konularını gidermelerini isteyen Seyman, adayların YGS sonuçlarından etkilenmeden ders çalışmalarını tavsiye etti. Velilerin öğrencilerin morallerini bozucu davranışlardan çekinmelerini ve LYS için onlara destek olmaları uyarısında bulunan Mehmet Seyman, bu faaliyetlerde emeği geçen yönetici, öğretmen ve ailelere teşekkür etti.Aynı zamanda Özel Adana Burç Okulları öğrencisi olan Selim Demirdelen ise başarısını düzenli çalışmaya bağladı. Okul ve dershane öğretmenlerinin tavsiyesine uyduğunu hatırlatan Demirdelen, “Önceki senenin sorularını çözdüm. Takıldığım konuları öğretmenlerime sordum. Üniversiteyi kazanmak için birinci sınıftan itibaren sistemli çalışmak lazım.”dedi.

Demirdelen, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etmeyi planladığını sözlerine ekledi. Işık Dershaneleri Merkez Şubesinde düzenlenen törende Adana Fen Lisesi öğrencisi Hilal Gök ise çalışmalarında eksik konular üzerinde yoğunlaştığını ifade etti.

Gök, “Bu genellikle sevmediğimiz üniteler oluyor. Kendimizi zorlayarak, bu dersleri ister istemez öğrenmek gerekiyor. Son iki aya kadar aşırı bir çalışma temposuna girmedim. Böyle bir sonuç bekliyordum. Elektrik–Elektronik Mühendisi olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversiteye hazırlanan adayların kişisel gelişimlerini aksatmamaları gerektiğine dikkat çeken Hilal Gök, özellikle çok kitap okuyan adayların Türkçe sorularını daha kolay çözdüğünü anlattı. Toplantıda Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler hazır bulundu .